Back to top

MTÜ: majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltöttek a Balatonnál

Majdnem másfélmillió vendégéjszakát töltött a balatoni strandok környékén mintegy 430 ezer vendég júliusban - mondta Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató-helyettes elmondta, a tavalyi adatokkal összehasonlítva a belföldi turizmus hasonló teljesítményt nyújt idén, ami kiváló eredmény annak tükrében, hogy március elején "padlóra" került a teljes ágazat.

Kitért arra is, az elmúlt három évben mintegy 10 milliárd forintot költött az állam a strandok fejlesztésére, ami jövőre újabb 3 milliárd forinttal egészül ki.

Az országos programban strandonként 5 és 30 millió forint között lehet támogatást igényelni, és majdnem 100 pályázatot tudnak befogadni szeptember 1. és 30. között - hívta fel a figyelmet.

Hozzátette, hogy a támogatást elsősorban a vizesblokkok felújítására lehet felhasználni, de fontos cél a zöldfelületek fejlesztése és az utcabútorok cseréje is.

Forrás: 
MTI

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Elindult a Wines of Hungary – Personally, a magyar bor hivatalos közösségi média oldala

Az Agrármarketing Centrum (AMC) szorosan együttműködve a Magyar Turisztikai Ügynökséggel (MTÜ) Wines of Hungary - Personally név alatt indította el bormarketing tevékenységét a közösségi média felületeken, melynek célja a magyar borok népszerűsítése az európai és a kontinensen túli piacokon.

Ismerj meg bennünket!

A koronavírus miatti nehézségek és a vásárlói kör átalakulása ellenére a Hévízi Termelői Piac továbbra is fenntartja önmagát. A két hónap zárvatartás azonban megviselte a létesítményt, amit Benkő Lajos piacfelügyelő szerint kemény munkával szinte újra kellett indítani. Azt mondja, a marketinggel nem szabad leállni, elindították például az „Ismerj meg bennünket!” programot.

Dead or alive - Galambtól a zsenge húsig

Új húsgalamb-tenyészcentrumot ismerhet meg a Bábolnai Gazdanapok közönsége. A Színsoron megcsodálható a Mirthys húsgalamb három színváltozata, a Kiállítói csarnokban pedig ugyanezen fajta sült galamb változatát lehet megkóstolni.

Asztroturisztikai látogatóközpont épül a Bükkben

Az élőhelyek és a fajok védelme mellett a természeti értékek bemutatását is kiemelt feladatként kezelik a nemzeti parkok, hiszen a felmérések is bizonyítják, hogy a pihenni vágyók 75 százaléka túrázással, természetjárással, valamilyen aktív kikapcsolódással, ökoturisztikai élménnyel szeretné összekötni a pihenését – mondta Rácz András Répáshután..

Bükk(fa)ló Erdei Kisvendéglő

Álmai kisvendéglőjét szeretné megnyitni?

Összegezte a nyári szezonális ellenőrzés tapasztalatait a Nébih

Lezárult az idei nyár szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A július 1-jétől augusztus 20-ig tartó országos akció során az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek több mint 4500 létesítményt és 15.000 hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak.

Vad a szomszédom: nyest Budán, róka Zuglóban, vaddisznók Pécsett

A társadalmi térhódítás jelentős hatással van az állatvilágra. A városok terjeszkedése, az agglomeráció már-már eggyé olvadása a fővárossal, a minden talpalatnyi hely építési területté minősítése vagy a határt széttagoló vadkerítés-labirintus, ezek mind nagymértékű változást eredményeztek a vad élőhelyében. Nem véletlen tehát, ha belterületen vaddisznóval, nyesttel vagy éppen rókával találkozunk.

Szabadtéri parfüméria

Balzsamos, fűszeres, parfümös levegő lengi be a Pannonhalmi Főapátság egészét a nyár eleji naplementében. Nem csoda, hiszen több hektárnyi területen nőnek, virágoznak a gyógynövények, csak levendulából hatvanezer tő ontja illatát a Szent Márton-hegy keleti oldalán, ott, ahol a Nap felkel és ahol minden a megújulásról szól.

Virágzik a Tisza-tó

Hajdanán a Tisza virágzott csak, mostanában azonban már a Tisza-tóról is elmondhatjuk ezt – legalábbis átvitt értelemben. A mesterséges tó körül létrehozott kultúrtáj hazánk egyik kiemelt turisztikai fejlesztési régiója lett.

A halállomány nemzeti kincs

Magyarország több mint 162 ezer hektáros halgazdálkodási vízterületének halállománya nemzeti kincs, természeti érték és gazdasági erőforrás. Ezeket a területeket védeni kell, és elő kell segíteni természetes megújulásukat, amihez elengedhetetlen a jogszabályi előírások betartása – hívja fel a figyelmet Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.