0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Újraindította ásványvíz-kitermelését a FuturAqua Nyrt.

A FuturAqua Nyrt. újraindította július végén, több mint egyéves előkészítést követően ásványvíz-kitermelését alapi üzemében, a nettó 140 millió forintos beruházásnak köszönhetően a fenntarthatóság jegyében visszaváltható, 0,33 literes üvegpalackokban kerülhetnek piacra prémiumkategóriás ásványvizei - közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

Hajnal Zsolt András, a FuturAqua Nyrt. igazgatóságának elnöke ismertette: tavaly megkezdett beruházása során a cég bővítette az alapi palackozóüzemet, valamint megújította külső környezetét. Így a terület kamionok fogadására is alkalmassá vált, valamint megújult a csarnok vasszerkezete.

Emellett felújították, illetve átalakították, üvegmosó és -öblítő rendszerrel, valamint szaturáló géppel szerelték fel a palackozó gépsort, ezáltal

a vállalat környezettudatos gyártóként visszaváltható, 0,33 literes, egyedi üvegpalackokba tölti szénsavas és szénsavmentes ásványvizeit.

A termékeket szintén egyedi és visszaváltható fa vagy műanyag rekeszekben juttatja el vásárlóikhoz – tájékoztatott az elnök.

A társaság az alapi palackozóban naponta nyolc óra alatt 10 100 üveg ásványvizet tud előállítani – tette hozzá.

A FuturAqua ásványvizeket a vállalat elsősorban a magyarországi kis- és nagykereskedelemben, hazai áruházláncokban, továbbá a vendéglátásban értékesíti majd.

A FuturAqua Nyrt. árbevétele tavaly 16 millió forint volt, az azt megelőző évben meghaladta a 23 millió forintot. Adózott eredménye 2018-ban 11 millió forint volt, ezzel szemben 2019-ben 44 millió forint veszteséggel zárt. A cégcsoport egyszerűsítése és átláthatóbbá tétele érdekében a FuturAqua Nyrt. konszolidációjából 2020. június 30-ai dátummal kivezették a veszteséges társaságokot, a HUMAN Goods Kft.-t és az EcoPay Zrt.-t. A társaság 2021-ben osztalékfizetést tervez teljesíteni részvénytulajdonosainak.

A FuturAqua részvényeivel a BÉT standard kategóriájában kereskednek. A papír hétfőn 69,80 forinton zárt, forgalma 9,17 millió forintot tett ki. Az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb árfolyama 125,6 forint, a legalacsonyabb 41,1 forint volt.

Forrás: MTI