Back to top

A Corteva Agriscience több kategóriában is elnyerte a 2020 évi Termékgyártási Kiválósági Díjat

A díjak az irányítás, a fenntarthatóság, a gyártási ellátási lánc és az operatív működés kiválóságának elismerésére szolgálnak. A Corteva Agriscience bejelentette, hogy több kategóriában is elnyerte az egyesült államokbeli Termékgyártók Nemzeti Szövetsége (National Association of Manufacturers) által megítélt Termékgyártási Kiválósági Díjat (Manufacturing Leadership Award).

Kiemelkedő technológiai eredményeiért a Corteva Agriscience az alábbi kategóriákban nyert díjat:

  • Operatív Működési Kiválósági Díj (Operational Excellence Leadership Award) az Arylex ™ hatóanyag gyártása során alkalmazott Direct Coupling eljárásért – ez az innováció hatékonyabb gyártási folyamatot eredményezett, amely során nőtt a termelési kapacitás, miközben jelentősen csökkent a hulladék mennyisége;
  • Gyártási Ellátási Lánc Kiválósági Díj (Supply Chain Leadership Award) a Corteva Agriscience termékeinek előállítása és csomagolása terén alkalmazott, az ökológiai lábnyom optimalizálását célzó programjáért, amely a végső gyártási fázist regionális szinten valósította meg, így közelebb hozta azt magához a fogyasztóhoz is;
  • Fenntarthatósági Kiválósági Díj (Sustainability Leadership Award) a sikeres Inatreq™ Active gyártása során alkalmazott fejlett technológiáért, amely magába foglalja annak a fenntartható és hatékony gyártási eljárásnak a kifejlesztését, amelynek köszönhetően ez a természetes eredetű gombaölő szer a piacra került.

Ezen felül, Juan Banales, a Corteva Agriscience pittsburgi üzemének karbantartási csoportvezetője elnyerte az Új Generáció Kiválósága Díjat. A díj, amelyet 30 éves vagy annál fiatalabb, kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyártási szakembereknek ítélnek oda, egyaránt elismerése Banales innovatív vezetői teljesítményének és kiterjedt közösségi tevékenységének, így a pittsburgi képviselőtestületnél végzett munkájának.

A Corteva a díjakat a Termékgyártási Kiválósági Díjak Gáláján veszi át, amelyet virtuális esemény formájában 2020. október 8-án tartanak meg.

„Ezek az elismerések a Corteva Agriscience vállalatot az iparág azon vezető vállalatai közé emelik, amelyek globális szinten alakítják a gyártás jövőjét” mondta Balaji Venkataraman, a Corteva Agriscience globális gyártási és technológiai igazgatója. „Rendkívül büszke vagyok a szervezetünk csapatmunkájára és innovatív képességeire, az indianapolisi K+F részlegtől a világ különböző pontjain lévő gyártórészlegeinkig.”

Forrás: 
Corteva Agriscience sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Egy magyar nádor”… avagy a nagy elődök nagy utóda

A Nádor. Csak így említik, közvetlenül, mondhatni, bizalmasan. Ha nem mondják elé, hogy Mv, akkor is minden búzatermelő tudja, hogy a több mint 70 éves múltra visszatekintő martonvásári nemesítés kiválóságáról van szó, az utóbbi évek sikerfajtájáról, amely a 2019-es fémzárolási adatok alapján 20 százalékos szaporítási részaránnyal bír.

Az ország legjobb távdobó horgászai vetélkedtek Maconkán

Noha versenyhorgászaink évről évre bizonyítják, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak, a távdobás szakága még csak gyerekcipőben jár hazánkban. A felzárkózást elősegítendő, a Magyar Országos Horgász Szövetség idén is megrendezte a Távdobó Országos Bajnokságot - sorozatban a harmadikat.

Idén hat díjazottja van a Natura 2000 Díjnak

A Natura 2000 díj EU-szerte természetvédelmi sikertörténeteket díjaz, hogy felhívja a figyelmet a védett területek Natura 2000 hálózatára. 2020-ban Finnország, Franciaország, Belgium, Spanyolország, Bulgária esetében országon belüli programokat valamint egy Romániát, Ausztriát, Magyarországot, Csehországot, Szlovákiát és Ukrajnát felölelő határokon átívelő projekt képviselőit tüntették ki.

Drágul az étkezési búza, újra árat emelhetnek a malmok

Nehezen vásárolnak most a malmok megfelelő, jó minőségű búzát a piacon, az árak a tonnánkénti 60 ezer forintot is elérik, helyenként pedig már meghaladják – értesült gabonakereskedői forrásokból a Világgazdaság. Ez az aratás kezdete óta 20 százalékos áremelkedésnek felel meg.

Létrejött a Közös Agrárpolitikáról szóló megállapodás

Megszületett a megállapodás az új Közös Agrárpolitikáról a Mezőgazdasági és Halászati Tanácsban szerda hajnalban - közölte Nagy István agrárminiszter. Az egyezség nagy csatában, két és fél napos tárgyalássorozat után jött létre a testület október 19-21-i ülésén, Luxemburgban - tette hozzá a miniszter.

A világ legerősebb és legdrágább chilije Sárrét szívében terem

Hajdú-Bihar megyében, a Sárrét szívében, Bárándon meglehetősen csípős a családi hangulat Erdei Rolandéknál. A mesterdiplomás agármérnök az egyik legjelentősebb chilitermelőnek számít idehaza, amihez kellett egy diplomamunka, némi elszántság, jó piaci érzék és mély elköteleződés az agrárium iránt. Eredményei magukért beszélnek, például az idén két terméke is díjat kapott az Egyesült Államokban.

Együtt a jövő agrárszakemberei: megállapodást kötöttek a MAGOSZ-os ifjú gazdák és az egyetemi hallgatók

A MAGOSZ Hajdú-Bihar megyei ifjú gazdaköre és a Debreceni Egyetem Mezőgazdasági-, Élelmiszertudományi és Környezettudományi Karának Hallgatói Önkormányzata közötti megállapodás célja, hogy az egyetemekről kikerülő fiatal agrármérnökök már az egyetemi éveik alatt élő kapcsolatot alakítsanak ki a szakmai szervezettekkel.

Őshonos madarunk a kipusztulás szélén

A Német Természetvédelmi Szövetség panasszal élt az Európai Bizottság felé a fogoly állományának súlyos fogyatkozása miatt. Beadványuk arra figyelmeztet, hogy fogolyállományuk az EU madárvédelmi irányelvének hatálybalépése óta 91 százalékkal csökkent. A szervezet egyértelműsíti, hogy ennek oka a faj számára alkalmas mezőgazdasági élőhelyek beszűkülése, az elérhető rovartáplálék megfogyatkozása.

13 millió euró gyorssegély a fair kereskedelemnek

Segélyalapot hoznak létre Németországban, célja a fejlődő országokban fenntartható gazdálkodást folytató kistermelők támogatása, hogy a koronavírus-válság idején is meg tudják tartani a dolgozóikat.

Bevetik az anyatejet a Covid-19 ellen

A koronavírusfertőzésen átesett szoptatós édesanyák teje olyan antitesteket tartalmaz, amelyek alkalmasak lehetnek a fertőzés elleni védekezésben. Ezt holland orvosok jégkrém formájában képzelik el. Az amszterdami Emma Kinderziekenhuis kórház orvosai arra a következtetésre jutottak, hogy az értékes összetevőkből álló anyatej fogyasztása segít a koronavírus megelőzésében, legyőzésében.