0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Banánszállítmányba rejtett kokaint találtak az odesszai kikötőben

Szeptemberben már a negyedik kokainszállítmányt fogták el az ukrán hatóságok az odesszai kikötőben, adta hírül a helyi sajtó nyomán a freshfruitportal.com. Minden alkalommal banánt szállító hűtőkonténerekbe rejtették a kábítószert.

Az ukrán határőrség 100 csomagban közel 112 kilogramm kábítószert foglalt le szeptember elején, a szállítmány értéke 17 millió dollár. Ugyanebben a kikötőben már három korábbi fogásról is beszámoltak: februárban, májusban és augusztusban sikerült lecsapni a dél-amerikai országokból érkezett szállítmányokra. Májusban Ecuadorból 53 kilogramm kokain érkezett, ólommal bélelt csomagolásban, hogy megnehezítsék a kábítószer-kereső kutyák dolgát.

A banán amúgy is népszerű a kábítószer-csempészésre,

a rotterdami kikötőben a legnagyobb fogás 2 tonna kokain volt, 170 millió dollár értékben. A tétel ugyancsak Ecuadorból érkezett idén júniusban. Rotterdam a legnagyobb európai kikötő, így becslések szerint az európai fogyasztóknak szánt kábítószer fele-negyede fut rajta keresztül. Tavaly a kikötői hatóságok összesen 38 tonna kokaint foglaltak le.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/freshfruitportal.com