0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Drágább, de finomabb a spanyol

Elkezdődött a spanyolországi man­gószezon a Natural Tropic cégnél. A cég hagyományos és ökológiai termesztésből származó mangót is forgalmaz.

Kenneth Meyer holland értékesítési vezető szerint a biomangó keresett a piacon, különösen a kisméretű gyümölcsök, de a hagyományos termés is jól fogy. A jelenlegi magas árak várhatóan esni fognak a következő hetekben. A sok mangót termesztő Brazília jelentős versenytárs, ám a két országból származó gyümölcsök minősége különböző.

A spanyol mangók minősége sokkal jobb, sok szupermarket mégis a kevésbé ízletes, de olcsóbb brazil árut választja.

A közelmúltban a Natural Tropic elindította az első csirimojószállít­mányt is. Bár ezt a különleges gyümölcsöt továbbra is elsősorban Spanyolországban fogyasztják, az elmúlt években például Franciaországban, Angliában, Hollandiában, Németországban és Svájcban is keresik. Spanyolországban főként a nagyméretűeket szeretik, a kisebb terméseket a többi országban adják el. Mindeközben a Natural Tropic elkezdte a felkészülést a szeptember végén kezdődő spanyol avokádószezonra. A hőség miatt sok termés tönkrement, azért az idei kínálatuk korlátozott lesz.

Forrás: Kertészet és Szőlészet