Back to top

Fülkéből pumpálható gumiabroncsok

A traktor abroncsainak túl magas nyomása problémát jelent, káros hatással van mind a gumiabroncsok tartósságára, mind a talajra. A Claas úgy döntött, hogy egy új megoldással megkönnyíti vásárlói életét.

Az új megoldás a CTIC és a CTIC 2800 rendszerek beépítése, amely lehetővé teszi a kerekek traktorfülkéből történő pumpálását. Gyári opcióként lesznek elérhetők az Axion 800 és 900, valamint az Arion 500 és 600 szériákhoz.

A gumiabroncs-felfújási rendszer kezelését teljesen integrálták a traktor rendszerébe. Ez azt jelenti, hogy az optimális  paraméterek beállítását és kijelzését a Cebis érintőképernyős terminálján vagy az univerzális Isobus terminálokon (például a CLAAS S10 vagy a CLAAS CEMIS 700) keresztül hajtják végre. Ennek köszönhetően

a kezelő egy gombnyomással képes lesz az egész rendszert úgy programozni, hogy gyorsan válthasson a terepi munka és a szállítás között.

Az AXION 800 és AXION 900 sorozat nagy traktorain az optimalizálás során figyelembe veszik azt a tényt, hogy CTIC rendszerrel vannak felszerelve. A rendszer érzékeli a belső gumiabroncs nyomást, a rögzített egyéb adatokat, az előtétek fajtáját. Ennek a megoldásnak köszönhetően

csökkenthető a kerékcsúszás, a túlzottan magas gumiabroncsok talajra gyakorolt ​​káros hatása és a dízel üzemanyag-fogyasztás is.

Ennek a megoldásnak köszönhetően a felületi hatékonyság és a kezelő kényelme is növekszik.

A CTIC 2800 rendszer nagyon nagy, akár 2800 l / perc légáramlási kapacitással rendelkezik. Gumiabroncsok esetében (600/70 R28 és 710/70 R38) csak 1 perc és 20 másodperc szükséges a 0,8-1,8 bar közötti nyomás eléréséhez. A traktorra további kompresszor van felszerelve, amely csak a gumiabroncsok nyomásáért felelős. Légtömlők vannak elosztva minden kerékhez, amelyek  egy speciális forgócsuklóval továbbítják a levegőt a traktor gumiabroncsába.

A CTIC 2800 rendszer nagy hatékonyságának köszönhetően

szabályozni lehet a vontatmányok, például a permetezőgépek és a pótkocsik kerekeinek légnyomását is.

Minden vezérlés a traktor érintőképernyőjéről érhető el.

Forrás: 
bezpluga.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Őshonos madarunk a kipusztulás szélén

A Német Természetvédelmi Szövetség panasszal élt az Európai Bizottság felé a fogoly állományának súlyos fogyatkozása miatt. Beadványuk arra figyelmeztet, hogy fogolyállományuk az EU madárvédelmi irányelvének hatálybalépése óta 91 százalékkal csökkent. A szervezet egyértelműsíti, hogy ennek oka a faj számára alkalmas mezőgazdasági élőhelyek beszűkülése, az elérhető rovartáplálék megfogyatkozása.

13 millió euró gyorssegély a fair kereskedelemnek

Segélyalapot hoznak létre Németországban, célja a fejlődő országokban fenntartható gazdálkodást folytató kistermelők támogatása, hogy a koronavírus-válság idején is meg tudják tartani a dolgozóikat.

Bevetik az anyatejet a Covid-19 ellen

A koronavírusfertőzésen átesett szoptatós édesanyák teje olyan antitesteket tartalmaz, amelyek alkalmasak lehetnek a fertőzés elleni védekezésben. Ezt holland orvosok jégkrém formájában képzelik el. Az amszterdami Emma Kinderziekenhuis kórház orvosai arra a következtetésre jutottak, hogy az értékes összetevőkből álló anyatej fogyasztása segít a koronavírus megelőzésében, legyőzésében.

Fejőrobotok Mezőhegyesen – sikeres a tehénállomány beszoktatása

Október 2-án 181 tehén áthajtásával kezdődött meg a 2,7 milliárd forintos beruházással elkészült robotizált istállók beüzemelése Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság tejgazdaságában. Ilyen léptékű beszoktatásra még nem volt példa, mint ahogy arra sem, hogy a tejtermelés az első napokban nem, hogy visszaesett volna, hanem 6%-kal nőtt.

A pandémia ellenére elégedetten zárta az évet a Pöttinger

Számos mezőgépgyártó nem a naptári év végével zárja le a gazdasági évet, hanem többnyire szeptembertől-szeptemberig számolják az árbevételt összegző éves beszámolójukat. Ausztria legnagyobb mezőgazdasági munkagépeket gyártó vállalkozása a Pöttinger is ezt a szisztémát követi, amely a 2019/2020-as gazdasági évet 366 millió euró árbevétellel zárta.

Az együttműködés hatalmas erő - a DélKerTÉSZ jó példa erre

A zöldséghajtatás az egyik legsikeresebb ágazat, köszönhetően a nagyfokú integrációnak is, aminek kiváló példája a 18 éve működő Délalföldi Kertészek Szövetkezete, fogalmazott Nagy István a VII. Zöldséghajtatási napon Szentesen. A FruitVeB és a DélKerTÉSZ közös rendezvényén gratulált a tész elért eredményeihez, és tájékoztatott az ágazat további erősödését szolgáló pályázati lehetőségekről.

A kistermelők a járvány hősei

A családi gazdálkodók és a kistermelők az utóbbi hónapok hősei az élelmezésben, mert a korona­vírus-járvány alatt végig a frontvonalban dolgoztak. A nehéz körülmények dacára velük voltak a feldolgozók, a szállítók és a kereskedők is, írja az október 16-i élelmezési világnap alkalmából kiadott közleményében az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete.

Kerti grillszezon után jöhet az asztali füstölés

A régi jó szalonnasütés mellett a kerti bográcsozás, grillezés, tárcsán sütés egyre népszerűbbé vált az utóbbi években. Sokan már az őszi téli időszakban is hódolnak e kerti-konyhai szenvedélyüknek. A füstölés még nem érte el ezen ételkészítési technikák népszerűségét, de valószínűleg ami késik, az nem múlik...

A fenntarthatóság jegyében működik együtt az amerikai tejipari színe-java

Az USA tejiparának Innovációs Központja a napokban számolt be a „Net Zero Initiative” elnevezésű kezdeményezéséről, mellyel az ország tejüzemeit kívánják segíteni a fenntarthatóság szempontjából kulcsfontosságú új technológiák bevezetésében és jó gyakorlatok alkalmazásában. A projektben a világ egyik legnagyobb élelmiszeripari vállalata, a Nestlé is remek lehetőségeket lát.

Szarvasmarhatelep "pesti tempóra" kapcsolva - Nők a mezőgazdaságban

A mezőgazdaságból élő és vidéken helytálló nők rengeteget dolgoznak, és meghatározó szerepet töltenek be az élelmiszer-előállításban. Ezt felismerve szavazta meg 2007-ben az ENSZ-közgyűlés a Vidéki Nők Nemzetközi Napjának létrehozását, és 2008. október 15-én tartották az első hivatalos ünnepnapjukat. Ezt ünnepelve hadd mutassuk be dr. Kacz Ivettet, a Malomsoki Extra-Tej cégcsoport tulajdonosát!