0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

A pandémia ellenére elégedetten zárta az évet a Pöttinger

Számos mezőgépgyártó nem a naptári év végével zárja le a gazdasági évet, hanem többnyire szeptembertől-szeptemberig számolják az árbevételt összegző éves beszámolójukat. Ausztria legnagyobb mezőgazdasági munkagépeket gyártó vállalkozása a Pöttinger is ezt a szisztémát követi, amely a 2019/2020-as gazdasági évet 366 millió euró árbevétellel zárta.

Ez csak 4 százalékkal maradt el az egy évvel (2018/2019) korábbi rekordot jelentő árbevételtől. Ez a teljesítmény éves átlagban 1901 dolgozó munkájának köszönhető a Pöttinger hazai (osztrák) és német gyáraiban, illetve ezek leányvállalatainál.

Az árbevétel 70 százalékát a zöldtakarmány-betakarító gépek (kaszálógépek, rendkezelők, bálázók, és rendfelszedő kocsik), a 30 százalékot pedig a talajművelők (grubberek, kompakttárcsák, forgóboronák, kombinált talajművelők stb.), valamint a vetőgépek és a vetőaggregátok, illetve az alkatrész-értékesítések adták.

A 2019/2020 bevételük 60 százaléka a német, francia, osztrák, lengyel, cseh és svájci eladásokból származott. Évek óta különösen erősek a német-, osztrák és a Franciaország-beli értékesítéseik. Nagyobb mértékű volt a COVID-19 vírus okozta piaci visszaesés Euró­­pában, míg a ten­gerentúlon az USA-ban +67, Ausztráliában pedig +68 százalékos volt az eladások növekedése.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság