0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Ha én fa volnék

Mesélnek a fák címmel hirdetett pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a PontVelem Nonprofit Kft. A pályázat célja, hogy tudatosítsa a diákok körében az erdő fáinak a klímavédelemben és a mindennapokban betöltött fontos szerepét.

A pályázó diákoknak az általuk választott erdei fa helyébe kell képzelni magukat és arról verset vagy más, szabadon választott prózai művet (pl. mesét, novellát) alkotni. A pályaműhöz bármilyen technikával készült illusztrációkat (pl. rajz, festmény, fotó) is csatolhatnak.

A pályázaton a 2020. évi Fenntarthatósági Témahétre regisztrált magyarországi és határon túli általános és középfokú iskola diákjai indulhatnak, 3 korosztályban (1-4. évfolyam, 5-8. évfolyam, 9-12. évfolyam).

A pályaműveket november 30-ig a www.fenntarthatosagi.temahet.hu felületen várják pdf formátumban a kitöltött online adatlap kísértében.

Egy diák csak egy pályamunkát küldhet be. A beérkező pályázatokat szakmai zsűri értékeli.

A legjobb pályamunkákat elkészítő diákokat mind a három korcsoportban egyenként 15 000 forintos ajándékcsomaggal díjazzák Budapesten és megyékben. Az Országos Erdészeti Egyesület korosztályonként az első 3 helyezett pályázót ökoturisztikai élménnyel és egy társasjátékkal ajándékozza meg.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/A Mi Erdőnk