Back to top

Erős hátteret nyújt a Syngenta a Valagro további fejlesztéseihez

A környezet és az emberi egészség védelme érdekében mind nagyobb figyelem fordul a biológiai megoldások felé a mezőgazdaságban, ez piac várhatóan öt év alatt megduplázódik. A nagy növényvédőszer-gyártó cégek is tevékenyek ezen a téren. A Syngenta a 40 éves gyakorlattal rendelkező, a biostimulátorok és speciális tápanyagok piacán vezető olasz Valagrót vásárolja meg, jelentették be október elején.

A Valagro több mint 700 alkalmazottjával, 8 gyártóüzemével és 13 leányvállalatával világszerte értékesíti termékeit, különösen Európában és Észak-Amerikában erős a jelenléte, de nő az ázsiai piacainak a jelentősége is. Magyarországon húsz éve van jelen a Malagrow Kft. jóvoltából, először a kertészetben, majd a szántóföldi kultúrákban.

A céget érintő változásokról és tervekről e-mailen válaszolt kérdéseinkre az ügyvezető igazgató, Giuseppe Natale.

A Syngentához való csatlakozás stratégiai döntés volt a Valagro részéről, ami lehetővé teszi, hogy erősítse tevékenységét és növelje beruházási kapacitását a biológiai megoldások gyorsan fejlődő világpiacán, és így továbbra is versenyképes maradjon.

A két cég kapcsolódása révén egymást erősítő hatást vár Giuseppe Natale, ami segíti a Valagrót a biostimulátorok, biológiai növényvédő szerek és biotápanyagok további fejlesztésében. A cég elkötelezett a fenntartható mezőgazdaságot segítő biológiai megoldások kutatásában, fejlesztésében, ezt csak erősíti a Syngenta-adta biztos háttér.

A Valagro partnerei, ügyfelei előnyt élveznek majd a Syngentához való csatlakozásból a világon mindenhol, így Európában is, ahol különösen erős a Valagro jelenléte, többek közt az olyan disztribútoroknak köszönhetően, mint a Malagrow Kft., amely hosszú évek alatt segítette a Valagro brand megszilárdítását.

A Syngenta tekintélyes erőforrásokat ad a környezetbarát, biztonságos és hatékony termékek fejlesztéséhez, amivel a mezőgazdasági termelők munkáját segítik.

Nagyon fontos a közép-kelet-európai sajátosságok ismerete, hogy a speciális igényekre is megoldások szülessenek, ebben a munkában a Malagrow Kft. az egyik leghatékonyabb partner Közép-Európában.

Az utóbbi két évtizedben folyamatosan erősödött a Valagro-termékek piaci helyzete egyes közép-európai országokban, különösen az új generációs termékek iránti keresletnek köszönhetően.

A cég képviselői, így a Malagrow is, jelentős piaci részesedést vívtak ki a termékeknek az országuk piacán, elsőként a kertészeti növények hozam- és minőségjavítására szolgáló termékekkel, mint a Radifarm, a Viva, a Benefit vagy a Kendal. Az utóbbi időben pedig a szántóföldi növényekre kifejlesztett Yieldon és Megafol révén erősítették a piaci jelenlétüket. A Syngentával való egyesülés tovább erősíti és gyorsítja ezt a folyamatot.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Új mobilalkalmazás méri a növényvédelmi termékek környezeti hatását

Egy olyan új mobilalkalmazás vált elérhetővé, amely segíti a termelőket a növényvédelemben és abban, hogy alkalmazkodóképesebb és fenntarthatóbb mezőgazdasági termelési rendszereket alakítsanak ki.

Piros ciklámenek

Legutóbbi hírlevelében a Halios sorozat két új nagyvirágú piros ciklámenfajtáját mutatta be a francia Morel nemesítőház. A Halios típusba tartozó ciklámenek népszerű kultúrák, a hazai termesztők is jól ismerik az őszi/téli értékesítésre való, egységes állományt adó, folyamatosan nyíló, stressztűrő, energiatakarékosan termeszthető fajtákat.

Öt országban hódít a legújabb nyári alma, a SweeTango

Tavaly vezették be az európai piacra a SweeTango® nevű almafajtát, amelyet klubfajtaként termesztenek spanyol, olasz, svájci, osztrák és német gazdák. Az idei teljes kereskedelmi évről szóló jelentés szerint a fogyasztók örömmel fogadták az új fajtát. A SweeTango® igazi nyári almaként kerül a boltokba.

Gombák és fonálférgek nemzetközi adatbázisa

22 európai nyelven, köztük magyarul is elérhető a talajban kórokozó gombák és fonálférgek nemzetközi adatbázisa a www.best4soil.eu honlapon keresztül.

A téli időszak egyik legkedveltebb hagymás dísznövénye

Amaryllis, Hippeastrum, lovagcsillag, hölgyliliom - a sok elnevezés mind ugyanazt a pompás, hatalmas virágú hagymás dísznövényt takarja, ami ráadásul hosszan díszíti otthonunkat. Hajtatása, gondozása, könnyebb mint gondolná!

Bioműanyag olajbogyómagból

Az olívaolaj-készítés mellékterméke az olajbogyómag, amit energiatermelésre használnak, azaz elégetnek. Két spanyol cég azon dolgozik, hogy ebből a nagy mennyiségben keletkező melléktermékből biológiailag lebomló műanyagot készítsen.

Egyre több a hamisított peszticid

Jelentős mértékben nő a hamis, nem engedélyezett vagy betiltott peszticidek illegális kereskedelme. Amellett, hogy ezek potenciálisan hatástalanok, a haszonnövényeket, környezetet, sőt akár az emberi egészséget károsító összetevőket is tartalmazhatnak.

Nyomonkövetési kód szükséges bizonyos növényi szaporítóanyagokhoz

Megjelent a növényútlevelek nyomonkövetési kódjára vonatkozó követelmény alól – az (EU) 2016/2031 európai parlamenti és tanácsi rendelet alapján – nem mentesülő, ültetésre szánt növények típusairól és fajairól szóló 2020/1770 EU Bizottsági végrehajtási rendelet.

Lövésfelismerés a védett állatokért

Az orvvadászok mihamarabbi kézre kerítésének érdekében, illetve a veszélyeztetett fajok védelmében kifejlesztettek egy olyan technológiát, ami akusztikus érzékelővel rögzíti, honnan adtak le lövést az állatokra. A megoldás a nemzetközi természetvédelmi jótékonysági szervezet, a Londoni Zoológiai Társaság és a Google Cloud kooperálásával valósult meg.

Tápanyag és talajfertőtlenítő egyben, ez a Force Evo

Jövőre három új növényvédő szert vezet be a Syngenta: az Amistar Prime a kalászosok gombás betegségei, az Orondis Ultra a szőlőperonoszpóra ellen hatékony készítmény, a Force Evo pedig a talajfertőtlenítő és a teljes értékű startertrágya kombinációja. Az utóbbit elsősorban csemegekukorica és hibridkukorica termesztéséhez ajánlják, hangzott el az online bemutatón.