Back to top

Traktorosokkal gyűlt meg a rendőrök baja

Az utóbbi napokban több alkalommal is gondot okoztak a felelőtlen traktorosok a közúti ellenőrzéseket végző észak-ír és ír rendőröknek. Volt, aki a forgalommal szemben haladt, egy másik traktorost pedig gépe műszaki állapota miatt csíptek fülön.

Mióta az autós menetrögzítő kamerák széles körben elterjedté váltak, egyre-másra kerülnek fel az internetre a legkülönfélébb szabálytalanságokat, baleseteket vagy éppen utóbbiak elkerülését bemutató felvételek. Különösen dühítők azok, melyeknek főszereplői a forgalommal szemben, láthatóan semmitől és senkitől nem zavartatva autózók, akik az esetek nagy részében őszinte meglepődéssel konstatálják az őket feltartóztatni igyekvő rendőrautó közeledését.

Fotó: Police Mid Ulster
Így lehetett ezzel az a férfi is, aki – hogy a problémákat tetézzük – egy traktorral haladt szemben a forgalommal az észak-ír M1-es autópályáján, az éjszaka kellős közepén. Miután megállították a rendőrök, kiderült: a traktoros ittas volt, ráadásul el volt tiltva a vezetéstől, így azonnal le is tartóztatták őt.

Az országban, egyszersmind az Egyesült-Királyság egész területén tilos traktorral felhajtani az autópályára, ugyanakkor például Írországban mindez megengedett, annyi kitétellel, hogy a traktornak tudnia kell legalább 50 km/h-val kell haladni.

Az esetet közlő ír agrárhírportál arról is beszámolt, hogy szintén néhány napja az ír rendőrség lefoglalt egy traktort az N3-as autópályán, miután egy ellenőrzés során megállapították, hogy alkalmatlan a közúti közlekedésre. A problémát a tükörsimára kopott gumiabroncsok okozták.

„A sofőr a saját és mások életét is kockáztatta, ezért ha elítélik, akár 2500 eurós pénzbírságra, illetve három hónapos börtönbüntetésre is számíthat” – nyilatkozta az eset kapcsán az írországi közlekedésbiztonsági hatóság egyik munkatársa.

Forrás: 
agriland.ie

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nagyteljesítményű traktort adott át az AGRI CS Magyarország Kft. Mezőhegyesen

Az AGRI CS Magyarország Kft. egy nagyteljesítményű CASE IH Quadtrac traktort adott át Mezőhegyesen a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek 2020. november 12-én. A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. egyik alaptevékenysége a szántóföldi növénytermesztés és azon belül is a búza, árpa, hibridkukorica vetőmagtermesztés.

Négyszáz év óta először épült hódgát az angliai Exmoor területén

Több mint négyszáz év után először épült hódgát a délnyugat-angliai Exmoor területén. A rágcsálókat január végén költöztették át Somersetbe egy skóciai vadpopulációból a National Trust nevű brit szervezet projektje részeként, amelynek célja a térség folyóinak helyreállítása és az áradások csökkentése - írja a BBC.

Egyre több a hamisított peszticid

Jelentős mértékben nő a hamis, nem engedélyezett vagy betiltott peszticidek illegális kereskedelme. Amellett, hogy ezek potenciálisan hatástalanok, a haszonnövényeket, környezetet, sőt akár az emberi egészséget károsító összetevőket is tartalmazhatnak.

A világ legdrágább hamburgere Gordon Ramsay-től

A híres Michelin-csillagos brit séf új éttermet nyit Londonban, ahol hamburgereket kínálnak majd, ám aki megkóstolná, annak mélyen a pénztárcába kell nyúlnia.

Kereskedelem a brexit után

Az Egyesült Királyság 2020. január 31-én kilépett az Európai Unióból. Az EU és az Egyesült Királyság azonban átmeneti időszakról állapodott meg, amely december 31-ig tart. Mivel jelenleg egész Európában a koronavírus-járvány második hulláma okozza a legfőbb gondot, a holland kertészeti vállalatok sem elsősorban a brexit miatt aggódnak.

Fendt 700 Vario: a sokoldalú széria

A Fendt újdonságait bemutató sorozatunkban ezúttal a 700 Vario szériával foglalkozunk. Mostantól, a korábban megismert FendtONE kezelési rendszer az Agritechnicán bemutatott Profi+ mellett a Power, a Power+ és a Profi változatban is elérhető.

Hány embert etet ma egy német gazda?

Egy statisztikán és a technika fejlődésén keresztül pontosan nyomon követhető a mezőgazdaság forradalma, és kiderül, hogy ma hány embert képes ellátni élelemmel egyetlen német gazda. A német Szövetségi Mezőgazdasági és Élelmezési Ügynökség tanulmánya szerint 1950-ben egy német gazda 10 embert tudott ellátni élelemmel, ma pedig 140-et.

Kilobbizta a Brit Baromfitanács, hogy beutazhassanak a vendégmunkások

Enyhítette keddtől a brit kormány az angliai baromfifarmokra érkező külföldi idénymunkások számára előírt karanténszabályokat.

Svájci javaslat a traktorok kategorizálására

Az elmúlt évtizedekben a standard traktorok teljesítménytartománya és konstrukciós variációinak a száma is jelentősen kiszélesedett. Korábban a traktorok motorteljesítménye és tömege alapján könnyű, középnehéz és nehéz standard traktorokat különböztettek meg. Ma már ez a kategorizálás nem fedi le a piacon kapható traktorválasztékot.

Új Fendt 300 Vario, FendtONE-nal

Az áttekinthető kezelhetőség és a még több funkció iránti igény egyre inkább növekszik a kompakt traktorokkal, így a Fendt 300 Vario szériával szemben is. Ezt az igényt kielégítve, a gyártó, a tavalyi Agritechnica-n történő bemutatást követően, az új FendtONE rendszert a teljes Fendt 300 Vario széria esetében elérhetővé tette. Folytatjuk a Fendt újdonságait bemutató sorozatunkat.