Idén ötven éve, hogy Michael Eavis és felesége úgy döntöttek, csapnak egy jókora bulit a délnyugat angliai családi gazdaságukhoz tartozó legelőn. Az egynaposra tervezett mulatságon körülbelül ezerötszázan vettek részt, akiket az 1 fontos belépőjegy ellenében marhasülttel és friss tejjel láttak vendégül. A remek hangulat olyannyira magával ragadta a házaspárt, hogy a későbbiekben sem hagytak fel a buliszervezéssel, kezdeményezésük pedig idővel gigászi méretűvé s az egész világon ismertté vált, méghozzá Glastonbury fesztivál néven.
Noha a szervezés immáron egy 22 tulajdonosból álló cég kezében van, az idén 85 esztendős Michael még midig a kezében tartja az irányítást. A gazda – ahogy a kezdetekkor is – fontosnak tartja, hogy legyen ideje regenerálódni a környezetnek, ezért a kilencvenes évek óta ötévente elmarad a fesztivál, melyet idén a járványhelyzet miatt nem tudtak megtartani.
Ennek fényében nem meglepő, hogy igyekszik minél inkább környezetkímélő módon gazdálkodni a rendezvény helyszínét adó Worthy Farmon, ami egyébként egy igencsak jól működő tejtermelő gazdaság. A farmon megtermelt hulladékból anaerob emésztőrendszerrel energiát állítanak elő, a létesítményeket pedig napelemekkel látták el, melyek a legújabb ötletük kapcsán is fontos szerepet tölthetnek be.
A projekt a tervek szerint kilenc hónap múlva fejeződik be. Ezt követően az egyetem részletes nyomon követést végez, hogy felmérje, milyen előnyökkel számolhatnak azok a gazdaságok, melyek szívesen állítanának „csatasorba” elektromos meghajtású autókat.