Back to top

Segítség jött a kisvállalkozóknak – íme a részletek!

Az idei év a kisvállalkozásoknak is számos új kihívást okoz, amelyek megoldásában sokat tudnak segíteni az új, digitális banki szolgáltatások.

Az idei, sok szempontból rendkívüli év a kisvállalkozásoknak is számos új kihívást okoz, amelyek megoldásában sokat tudnak segíteni az új, digitális banki szolgáltatások. Ezek könnyebbé teszik az ügyintézést, ráadásul kevesebb idő ráfordításával és még a költségek is csökkenthetők. Körülnéztünk, mit kínál a Raiffeisen Bank.

Az elemzők nagy többsége egyetért abban, hogy ez az év számos, eddig nem megszokott feladatot adott az egész gazdaságnak, beleértve a kisvállalkozókat is.

Ilyen időszakban minden olyan segítség jól jöhet egy cég üzletmenetében és napi működéséhez, amely segít gyorsítani és hatékonyabbá tenni a napi ügyintézést.

Sokan mondják, hogy jóval nehezebb lett volna a mostani helyzet kezelése, ha nem történtek volna az utóbbi időszakban igen jelentős digitális fejlesztések. Igaz ez nemcsak a személyes találkozókat kiváltó online megbeszélésekre, konferenciákra, de a pénzügyi szolgáltatásokra is.

A Raiffeisen Bank az elmúlt hónapokban számos vadonatúj digitális szolgáltatást tett elérhetővé kisvállalkozói ügyfelei számára, amelyek könnyíthetik a cégek életét.

Egyéni vállalkozók mellett egyedülálló lehetőségként most már cégek is teljesen online tudnak számlát nyitni a banknál, ezzel jelentős időt megtakarítva. Az azonosítás a könnyen és egyszerűen használható videobankon keresztül zajlik.

A digitális bankolásra átállás mellett egy másik fontos dolgot is érdemes már most elintézni: 2021. január 1-től a törvény hatálya alá tartozó vállalkozások kötelesek biztosítani ügyfeleik számára az elektronikus fizetést. Ez a törvényi változás érint mindenkit, aki eddig online pénztárgéppel rendelkezett, de csak készpénzt fogadott el.

Érdemes lehet elgondolkodni – a modern időket követve – a QR-kódos fizetés használatáról, amely egyszerű és gyors megoldást kínál az elektronikus fizetés biztosítására.

A Raiffeisen Bank által kínált myRaiffeisen mobil alkalmazásban elérhető QR-kódos fizetés megfelel a feltételeknek, így akár kártyás fizetési infrastruktúra kiépítése nélkül is teljesíthető az előírás és még a pénz is másodperceken belül megérkezik.

A szabályozás változásával is összhangban egyre nagyobb igény mutatkozik az online számlázás biztosítására is. A Raiffeisen Banknál bankoló kisvállalkozók 12 hónapig teljesen ingyenesen használhatják a Billingo online számlázórendszer „Master” verzióját – ezzel is segítve a vállalati pénzügyek digitális útra terelését. (x)

Részletek: aktivszamla.raiffeisen.hu

Forrás: 
Raiffeisen Bank

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

„Jobbak lehetünk, mint a versenytárs” - Interjú az EXIM elnök-vezérigazgatójával

Komoly zuhanást élt meg a világkereskedelem az idei évben, de fontos különbség a mostani helyzet és a 2008-as válság között, hogy ma meglehetősen nagy mennyiségű forrás áll rendelkezésre, ráadásul kedvező feltételek mellett – mondta el lapunknak Jákli Gergely. Az EXIM elnök-vezérigazgatója értékelte a tavasszal bejelentett Kárenyhítő csomag eddigi eredményeit.

Benyújtotta a Kormány az új bortörvényt az Országgyűlésnek

Az Agrárminisztérium a szőlő-bor ágazat átlátható szabályozási rendszerének kialakítása, a fenntartható működésének elősegítése, valamint fejlesztésének megalapozása érdekében kedd este benyújtotta a szőlészetről és borászatról szóló törvényjavaslatát.

Egyedülálló, online adventi vásárral gazdagítja a magyar fogyasztók karácsonyi élményeit a #vegyélhazait

Miközben sorban érkeznek a hírek arról, hogy az idei adventi vásárok a járványveszély miatt országszerte elmaradnak, addig a Marquard Media új kezdeményezésével számos hazai kisvállalkozást támogatva ad újszerű választ erre a hiátusra a #vegyélhazait Adventi Vásárral az online térben.

Csokoládétesztelés: édesszájúak álommunkája

Egy brit székhelyű cukrászüzem 600 fontos bért kínál leendő munkatársának torta és kekszkóstolásért. A vállalat olyan embert keres, aki nem csak „nagyot tud álmodni” hanem enni is.

Tőzsde: Ingadozó nyerstej-árak

A Budapesti Értéktőzsde árupiaci szekciójában a termények jegyzése továbbra is szünetel. A piaci szereplők a nemzetközi árutőzsdéken tájékozódhatnak a gabonafélék és az olajmagok különböző lejáratokra szóló jegyzéséről.

November végéig lehet pályázni a szőlő szerkezetátalakítási támogatásra

A szőlőültetvények korszerűsítését, a termelés hatékonyabbá tételét szolgáló beruházásokra 2020 novemberétől három éven keresztül közel 12 milliárd forint támogatás érhető el. A pályázatok elbírálásánál elsőbbséget élveznek az integrált termelési láncokban résztvevő gazdák.

Adópolitika - Áttörni az üvegplafont

Az agrártársadalom számára kedvező gazdálkodási környezet kialakításának egyik legfontosabb eleme az adópolitika, ennek módosítására tett most javaslatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. „Célunk, hogy áttörjük azt az üvegplafont, ami eddig a gazdaságok fejlődésének és fejlesztésének gátja volt” – nyilatkozta a Magyar Mezőgazdaságnak Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A járványhelyzetben is cél a hazai agrár-szaktanácsadás fejlesztése

A koronavírus-járvány az agrár-szaktanácsadást is kihívások elé állította, azonban ezekre sikerült megfelelő válaszokat találni – hangzott el a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság ülésén. Az eseményen beszámoltak a szaktanácsadás helyzetéről és a fejlesztéseket szolgáló pályázatokról is.

A Pilisi Parkerdő felkészült a télre – Tűzifát webshopból!

Szélsőséges időjárási kilengésekre, akár erőteljes hidegbetörésekre is számíthatunk az előttünk álló téli hónapokban, mivel – az OMSZ híradása szerint – az eddig megfigyelt mértékhez képest rekordlassúsággal jegesedik az Északi-sarkvidék. A Pilisi Parkerdő szakemberei időben felkészültek az esetleges zord időjárás miatt jelentkező többlet tűzifa igény kielégítésére is.

Döntéstámogató rendszerek az állattartásban - online rendezvény

2020. november 19-én második alkalommal kerül megrendezésre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara agrár technológiai rendezvénye – ezúttal online. Az eseményen az állattartásban használt döntéstámogató rendszerekről tartanak izgalmas előadásokat a témában jártas meghívott szakértők, innovátorok és vállalkozók.