0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Vezetőváltás és tehetséggondozás az agráriumban

A nemzedékváltás felgyorsítása az agráriumban visszatérő téma, hiszen a gazdatársadalom köztudottan elöregedett. Az online megrendezett Agrárszektor Konferencia 2020 előadója Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézet egyetemi docense ismertette, milyen eszközökkel biztosítják a leendő vezetők felkészülését a későbbi munkavégzésre.

A fiatal vezetőknek rendelkezniük kell mindazon mérhető, igazolható, illetve szociális készséggel (angolul hard and soft skill) melyek mind a saját vállalkozásban, mind egy modern vállalati környezetben a hatékony irányítás alapját teremtik meg.

Ehhez nélkülözhetetlen a tudatos felkészülés és a célzott edukáció. Mindezt egyetemi oldalról lehet, és kell támogatni, ez pedig felelősségteljes hozzáállást követel mind a képző intézménytől mind a diáktól. Mindenekelőtt fontos, hogy az egyetemre a

helyes kiválasztási folyamatok után már eleve értékes 18-19 éves emberek kerüljenek be, ennek megfelelően emelt szintű elvárások vannak mind az oktatókkal mind a hallgatókkal szemben is.

Évről évre azt tapasztalják hogy változik a hallgatói viselkedés. Manapság élményt és kihívást keresnek az egyetemen tanulók, ugyanakkor alapvető elvárás a rugalmasság, hiszen sokan munkavállalás mellett tanulnak. Fontos szempont a versenyképes tudást megszerzése, ami később a jó fizetésben mutatkozik majd meg. Ehhez nélkülözhetetlen hogy az oktatóintézet a vállalati oldalt is ismerje.

Ma már nem oktatót hanem mentort szeretnének a hallgatók, ez pedig teljesen más oktatási struktúrát képzési szempontokat jelent az agrárium területén is.

Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid kifejtette, hogy napjainkban a jó vezetőt elsősorban a kritikus gondolkodás, a kreativitás, a jó kommunikációs képesség jellemzi. Szakmai ismeretek tekintetében csupán alapismereteket várnak el a vezetőktől.

Ezt szem előtt tartva, a felsőoktatási intézményeknek olyan tudást kell átadniuk, amely nem a lexikális tudáson alapszik, hanem annak gyakorlati alkalmazásán, amelyet a jó vezető komplex módon tud kezelni.

Ezeknek a képességeknek az elsajátítását változatos követelményrendszerrel tudják elérni. Például a diákoktól az egyetem tudományos igényességű publikációkat kér, amelyeket néhány percben be is kell tudniuk mutatni. A diákok csapatban dolgoznak, kisfilmes prezentációkat, projektfeladatokat készítenek, valamint a való életből kiragadott esettanulmányok végzésével szereznek tapasztalatokat.

A képzés fontos részét képezik a szakmai versenyek, a szakkollégiumok és kurzusok is.

Az előadó felhívta az érdeklődők figyelmét a jövőre induló agrobusiness manager képzésre, amelyet egyéni gazdálkodóknak, közép,- és felsővezetőknek ajánlanak. A képzés 4 féléves, Székesfehérváron indul.

Forrás: www.magyarmezogazdasag.hu