A legtöbb alternatív tejipari márkával ellentétben a Remilk nem növényi alapú terméket, vagyis tejhelyettesítőt állít elő, hanem mikrobiális fermentációval tejfehérjéket termel.
Az év végére azonban technológiai áttöréseket értek el, vagyis ennél kevesebb idő kell az állatmentes tejelőállításhoz. Ez pedig a termelékenység növekedésével jár. A finanszírozás megoldása pedig lehetővé teszi a termelékenység további növelését.
A Remilk szerint állatokra támaszkodni az étel elkészítéséhez nem fenntartható. A jelenlegi úgynevezett élelmiszertermelési modell már pusztító hatású a bolygónkra. Ezzel szemben az ő termékeik tartós és környezetbarát élelmiszer-rendszert hoznak létre.
a földterület csupán 1% -át, az alapanyag 4% -át és a víz 10% -át igényli hagyományos társa előállításához. Sőt, állítólag a „tejreaktorban” előállított tej egészségesebb a valódi tehéntejnél, mert nem tartalmaz laktózt, koleszterint, növekedési hormonokat és antibiotikumokat.
A hatósági engedélyezéssel kapcsolatosan az izraeli cég bizakodó, jelenleg az Egyesült Államokban és az EU-ban folyamodik a hatósági engedélyért.