Back to top

Falkavezér a nagymacskák között: új Puma 240 CVXDrive Case IH traktorok

„A termelő szabadon adhatja át magát a gazdálkodói feladatoknak, minden másról új Case IH traktora gondoskodik.” Ez a fő gondolat vezérelte a Case IH Puma széria megújítását, amelybe szinte minden elképzelhető vezetőkényelmi, munkahatékonyság-növelő és műszaki újítást belesűrítettek a márka tervezői. A fejlesztések vállaltan egy 100 százalékban kiforrt megbízhatósági fejlesztés részét képzik.

Az új modelleknél a teljes körű gyári garancia ideje is 3 évre növekedett.  

Case IH Puma univerzális traktorok: új szintre emelt megbízhatóság csúcskategóriás mérnöki megoldásokkal


A Case IH mérnökök szinte minden elérhető újdonsággal felvértezték az új Pumákat, a legkisebb apróságokra is odafigyelve tökéletesítették. Például az alvázfestés minősége szintet lépett, így a mindennapi munka során a sérüléseknek leginkább kitett felület is ellenállóbb, tovább távol tartja a rozsdásodást.

Az alvázon és a gép teljes felületén újragondolták a kábelezéseket is.

A kábelek, csövezések most már teljes egészében a váz rejtett részein futnak, így a szármaradványoknak esélye sincs gondot okozni a munkaórák során. Az olyan új csúcsmodellekkel, mint a Puma 240 CVXDrive, a gazdálkodók nemcsak

az Optum és a Magnum AFS Connect erőgépeknél megismert lendületes vonalvezetésű designt kapják meg.

Ezt opciós felszereltségként frontkamerával is bővíthetik. Így teljes rálátással dolgozhatnak bármilyen első munkagéppel a kezelők. A LED lámpacsomag is fejlődött: a 360 fokos láthatóság érdekében immár 20 darab, összesen 40 000 Lumen teljesítményű fényszórót is rendelhetnek a gazdák a Case IH traktoruk tetejére. De kényelmesebbé tették a mindennapi karbantartást is.

Az üzemanyagszűrő egyszerűbben elérhető helyre költözött, valamint opcionális felszereltségként kérhető levegőcső csatlakozó is.

Ezt a légfékrendszerről működtetve helyben megoldhatóvá válik a gép poros részeinek lefújása a pihenők közben.

Hatékony munkahely otthonos kényelemmel – megújult fülkebelső

Természetesen a gépkezelői komforton is emeltek a megújítás részeként: a 3 felszereltségi csomagból a legmagasabb a fokozatmentes váltóval szerelt modelleké. Itt emelt háttámlás, kartámasszal, oldalra eltolható ülés felsőrésszel találkozhatunk, amit opcionálisan szellőztetéssel vagy épp fűtéssel is felszerelhetünk.

Keskenyebbé váltak a merevítő oszlopok, így javult a kilátás a fülkéből. Mobil vagy tablet számára egy univerzális tartó, míg a kormány elé egy hűtött tárolórekesz került a munkatérbe.

A gépek irányítófülkéjében minden adott a precíziós gazdálkodás feladataihoz is. A programozható Multicontroller kartámasszal minden lényeges funkció csak egy karnyújtásnyira van. Az új erőgépekbe AFS Pro 700-as érintőkijelzők kerültek, a csúcsmodellekben az alapfelszereltség részeként ezeken Class III szintig beépített az ISOBUS kommunikáció erő- és munkagépek között. Az új Pumákba beépítették a robotkormányzást, de a Case IH telematika rendszere is igénybe vehető, így helyszíntől függetlenül láthatja a gazda a gépadatokat online, valós időben.

Fontos plusz még az új Stage V motorok beépítése.

Ugyanis az alacsonyabb károsanyag-kibocsátás mellett, a hatékonyabb üzemanyag-felhasználásnak köszönhetően, csökkent a fogyasztás is. Így az új gépvásárlással a mezőgazdasági vállalatok akár 

70%-os TAO visszatartásra is jogosultságot szerezhetnek azzal, hogy a korábbi, kevésbé modern gépüket ilyen új Pumára cserélik. 

A további részletekről érdeklődjön a hivatalos márkakereskedő Agri CS Magyarország Kft. területileg illetékes gépértékesítőnél! (x)

Forrás: 
AGRI CS Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A gépi látás javíthatja a tojásszámlálás pontosságát

A gépi látástechnológia segíthet a tojásiparnak leküzdeni azokat a problémákat, amelyek nehezítik a pontos számlálást.

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Intelligens permetezés Európában

Az idei SIMA kiállításon mutatta be Európában a John Deere a növényvédő permetezőgépeihez kifejlesztett See & Spray funkciót. A gépeket az amerikai vállalat hollandiai gyárában, Horstban gyártják.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.

A harmadik negyedévében 7,7 százalékkal nőttek a beruházások

A harmadik negyedévben 7,7 százalékkal nőtt a beruházások volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva, és 1,9 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest szezonálisan kiigazítva - jelentette hétfőn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az első három negyedévben 7,7 százalékos volt a beruházások növekedése a múlt év azonos időszakához képest.

Paprikaidény-zárás az Univernél

A szabadföldi paprikatermesztés befejezését követően az Univer Product Zrt. Kecskemét-Hetényegyházai telephelyére hívta azokat a termelőit, akik a pritamin-, kápia-, édes és erős fűszerpaprika-beszállításaikkal a legnagyobb mértékben járultak hozzá az eredményes felvásárlási szezonhoz.

Akár a szerencseszámuk is lehetne

Tizenkét állomásos európai roadshow keretében mutatja be új 700-as szériáját a Fendt. Magyar­országra november közepén érkezett a bemutató, Zsámbékon a német vállalat és az AXIÁL Kft. képviselői ismertették a gyártó legújabb, egyben legkelendőbb, a gazdák által legkedveltebb típusának, a hetedik generációs erőgépeknek az előnyeit.

Díjeső a Fendt 700 Vario Gen7 szériának

A Fendt 700 Vario széria 1998-as bevezetése óta számos díjat nyert és azóta is a Fendt legkelendőbb termékcsaládjának számít.