Az Egri Borműhelyhez tartozó borászatok elkötelezettek az iránt, hogy megmutassák a borvidékben rejlő értékeket, amelyek legjobban magán a helyszínen tapasztalhatók meg, ahol a borok adta élmény kiegészül a termőtáj és az itt dolgozó borászok jelenlétével. És boraikon keresztül bebizonyítsák, hogy Eger a világ egyik legnagyszerűbb borvidéke.
Ezért az Egri Borműhely borászai
Az eseménynek az Egerszalókon található Szt Andrea Borászat ad otthont.
A kóstolón a következő pincészetek vezetői mutatják be legkedvesebb boraikat: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Ostoros Családi Pincészet, Petrény Winery, St. Andrea Szőlőbirtok, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Tóth Ferenc Pincészet.
Akik a kóstoláson kívül még több részletre és információra kíváncsiak, részt vehetnek a Régi évjáratok, különleges tételek és az Egri Bikavér mesterkurzuson.
A közlekedést megkönnyítendő óránként ingyenes buszjárat közlekedik majd Egerből a borászathoz.
Minden további információ megtalálható a Facebook oldalon oldalon.
A cél a borkínálat továbbfejlesztése, a meglévő márkák pontosítása és a legmagasabb borkategória meghatározása. A gyakorlatban mindez az egri bikavér megerősítését, az egri csillag piaci megszilárdítását, a Szépasszony-völgy újradefiniálását, az egységes egri borvidéki palack megalkotását és bevezetését, valamint azt a törekvést jelenti, hogy igyekeznek vonzóvá tenni a helyi borokat a fiatal fogyasztók számára.