0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Top 16 lakásban tartható kutyafajta II.

Lakásba költözés esetén sok kutyabarátban felmerülhet a kérdés, hogy milyen kutyát válasszanak, aki a kis légtérben is jól érzi magát és nincs szükség kertre. Sokan azt hiszik, hogy négylábú barátaik kivétel nélkül szenvednek a lakásokban, viszont ez szerencsére nem így van.

Az első részt itt olvashatja.

Sokféle kutya létezik, akik nyugodtak, ugyanakkor játékosak is és nem utolsó sorban nem annyira ugatós fajták. Összegyűjtöttünk néhány kutyafajtát, akiket nyugodt szívvel tarthat a lakásban.

Tacskó

A tacskóról sokan azt gondolják, hogy túlságosan vadak, pedig épp ellenkezőleg, nagyon is barátságosak. A tacskókat a rövid lábainak és a hosszú testének köszönhetően „sausage dog-nak”, azaz kolbászkutyának is nevezik, remekül kijönnek a gyerekekkel. Ha azt tervezi, hogy több kutyát is tartana lakásában, akkor a tacskónak jár a plusz pont, ugyanis rendkívül jól érzi magát más kutyák társaságában. Emellett nem igényelnek sok figyelmet vagy testmozgást. A tacskó kiképzése lehet egy pici kihívást jelent majd a gazdinak, de higgyék el abszolút megéri!

Boston terrier

A Boston terrier egy amerikai kutya fajta. Kis méretének, barátságos természetének köszönhetően az egyik legjobb lakásban is tartható kutyafajta. Ezek a háziállatok sok szeretetet és figyelmet igényelnek. A Boston terriereket minden nap szükséges sétáltatni. Ez a kutyus a lakásban teljesen nyugodt (leszámítva persze, amikor játszanak vele), a lakáson kívül pedig bár éber, egyáltalán nem agresszív.

Törpe pincser

A Törpe pincserek szintén tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is ha lakásban lakunk. A Törpe pincser bár úgy néz ki, mint a doberman miniatűr változata, valójában közük sincs hozzá. Ősei az agarakhoz és a tacskókhoz vezethetők vissza. A törpe pincserek iszonyatos energiával bírnak és rendkívül intelligensek, ezen kívül könnyen taníthatók és az egyedüli otthonlétet is képesek tolerálni.

Coton de tulear

Ha olyan négylábú barátot keres, aki bármikor fel tudja dobni a hangulatát, akkor ez a kis gyapjas pamacs tökéletes választásnak bizonyul. A Conton de tulear mindig mosolyogva fog a lakásban közlekedni. A gyönyörűséges bundájában az is a jó, hogy alig hullajtja azt, tehát sokat nem kell utána takarítani. Nagy mértékben igényli az ember társaságát, ezért sokáig nem jó egyedül otthon hagyni őt.

Basenji

A basenjiről szokták mondani, hogy a jellemébe keveredett egy kis bohókás „macska karakter” is, ugyanis rendkívül sokszor tisztítja saját magát. Eléggé akaratos fajta, ugyanakkor nagyon hűséges és hálás a gazdája felé. Bár eléggé jól tűri a lakásban tartózkodást, számára szüksége van a rendszeres testmozgásra és a kiegyensúlyozott táplálkozásra, ugyanis erős hajlama van a hízékonyságra.

Máltai selyemkutya

Aranyos háziállatot keres a társasházába? Nos, megtalálta! A máltai selyemkutyának elbűvölő bundájuk van, ami királyi megjelenést kölcsönöz nekik. Ők az ideális társak egy kis lakásban. Emellett nem hullatják a szőrüket, és ez jelentős előny, ha a kiskedvenc az ideje nagy részét a lakásban tölti. Ennek a kutyafajtának azonban megfelelő és rendszeres gondozásra és figyelemre van szükségük. Ezért töltsön velük sok időt, és szeresse őket feltétel nélkül, ezt a kispajtása is meg fogja hálálni.

Uszkár (Pudli)

Egy normál uszkár kissé nagy lehet a lakásba, a kisebb méretű mini uszkár azonban tökéletes választás lehet az Ön számára. Méretük kicsi, a mozgásigényük pedig nem túl nagy. Az alkalmi séta a ház körül viszont időnként felfrissíti és szórakoztatja őket. Egy uszkár minden lakásba jó hangulatot és stílust visz.

Toy Foxterrier

Az utolsó lakáskutya fajta ajánlásunk pedig szintén egy terrier. A Toy Foxterrierek könnyen idomíthatók, és meglehetősen okosak. Ezek a kis méretű terrierek még a legkisebb lakásokban is jól érzik magukat. A terrierek hűségesek, és bátran védelmezik gazdájukat. Ez a kutyafajta nem igényel állandó figyelmet, ettől függetlenül elválaszthatatlan társak lesznek egy életre.

Forrás: precondo.ca