Back to top

Csak felügyelni kell, ez a traktor a többit magától, hibátlanul elvégzi: új Case IH OPTUM AFS Connect erőgépek!

A Case IH OPTUM traktorok egyszerű sikerrecepttel váltak a gazdák kedvelt választásává. A Case IH Magnum nagytraktor-szériájának erejét keresztezik a Puma modellek kompakt méreteivel és fordulékonyságával.

A 250-270-300 LE-s OPTUM modelleknél épp ezért a bevált alapokat megtartották a gyár mérnökei. Minden mást azonban a gazdálkodói visszajelzések és a precíziós mezőgazdaság igényei mentén szabtak újra.

CASE IH OPTUM AFS Connect traktor újdonságok röviden:

1., Páratlan fordulékonyság, nagy emelőerő, mindez kedvező fogyasztású erőforrással

A 6,7 literes turbódízel FPT motor megfelel a legszigorúbb Stage V károsanyag-kibocsátási előírásoknak is, miközben 165 l/s alap vagy 220 l/s opciós teljesítményű hidraulikarendszerével akár 11000 kg feletti emelőerővel bír.

A CVT fokozatmentes váltóval a fogyasztás kedvező, a fordulékonyságról pedig beszédes adat, hogy az új Case IH OPTUM AFS Connect 3 méter alatti kompakt tengelytávjával 13,5 méteres fordulókörre képes.

2., 7,5%-kal tágasabb fülke, irodai kényelemmel és a személyautók zajszintjével

A fülke a külső méretek növelése nélkül vált tágasabbá, miközben a zajszint indításkor személyautókéhoz hasonlít, mindössze 66 dB. A traktorban számos autóipari megoldás visszaköszön: immobilizer, kulcs nélküli indítás START / STOP gombbal, opciós aktív szellőzésű, hűthető-fűthető bőrülések.

A kezelőszerveknél egy AFS PRO 1200 Full HD érintőkijelző és 8 programozható gombbal ellátott Mulicontroller kartámasz gondoskodik arról, hogy minden traktor- és munkagépirányítási funkció egy kéznyújtásra legyen, a saját logikánk szerint.

A fülkén 11%-kal növelték az üvegfelületeket, így a kilátás is javult. A fülkében rengeteg tárolórekesz is elérhető, de bőven találtunk 5V USB csatlakozókat, illetve 12V vagy 230V áramforrást is.

3., Táblavégi fordulóautomatika: a területteljesítmény mellett munkaminőségben is szintugrás

Az új Case IH OPTUM traktorokba olyan precíziós mezőgazdasági finomságok is helyet kaptak, mint az automatikus, GPS alapú táblavégi fordulóautomatika. Így erőgépünk nemcsak területteljesítményben, de munkaminőségben is a maximumot nyújtja emberi beavatkozás nélkül.

4., Case IH AFS Connect mezőgazdasági rendszerek: hatalmas idő- és pénzmegtakarítás a gazdának csak néhány kattintással

A középkategóriás Case IH OPTUM mezőgazdasági gépekbe a Magnumok és Quadtracok után megérkezett a Case IH komplett mezőgazdasági szoftvercsomagja is. Az AFS Connect egyesíti a flottakövető rendszerek és a mezőgazdasági telematikák előnyeit. Mindig tudjuk, merre jár erőgépünk, a napi munkákhoz pedig többé nem kell pendrive-on feltölteni az agronómiai feladatokat. Az AFS Connect rendszerben ugyanis saját eszközről szerkeszthetünk táblahatárokat, egyeneseket, AB nyomvonalakat, majd online fel is tölthetjük azokat az erőgépbe.

Az időmegtakarítás is jelentős, de kisebb munka a segítségével a mezőgazdasági digitális átálláshoz kiírt precíziós pályázatban vállalt 5 év fenntartást is megvalósítani.

Itt ugyanis feltétel, hogy a precíziós szolgáltatótól kapott dózis- és tőszámtervekkel haladjon a napi munka.

A precíziós gazdálkodás nehéztüzérségét keresi egy kompakt, fordulékony traktorban 250-300 LE között? Az új Case IH OPTUM AFS Connect megérkezett!

Kiváló ajánlatok, akár kiterjesztett garanciával
a hivatalos magyar márkakereskedő AGRI CS Magyarország Kft.-től: www.agrics.hu/kontakt! (x)

Forrás: 
AGRI CS Magyarország Kft.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A gépi látás javíthatja a tojásszámlálás pontosságát

A gépi látástechnológia segíthet a tojásiparnak leküzdeni azokat a problémákat, amelyek nehezítik a pontos számlálást.

A precíziós gazdálkodás egyik alapja a talajinformáció

Dr. Dobos Endre, egyetemi tanár, a Magyar Talajtani Társaság elnöke szerint, a precíziós gazdálkodás egy csodálatos dolog. Fontos lehet megvizsgálni kicsit, hogy tudományos oldalról és különösen a talajos oldalról hogyan is néz ki ez az új gazdálkodási forma.

Az ügyfelekért és a dolgozókért

Több, mint 10 évvel ezelőtt döntötték el, 2012-ben pedig bele is vágott nagyszabású telephely-fejlesztési programjába az AXIÁL Kft. Azóta 10 új telephelyet adtak át és ötöt újítottak fel. A legújabbat a napokban avatták Felsőzsolcán.

Zöldség- és gyümölcstermelői szervezetek támogatása

Az alábbiakban a zöldség-gyümölcs termelői szervezetek támogatására vonatkozó új elemeket tekintjük át az Európai Unió 2023-2027 közötti Közös Agrárpolitikájában. A jelen és a jövő az innováción és a technológiai fejlődésen túl az elismert termelői szervezetek által benyújtott, a felelős hatóság által elfogadott operatív programokban szereplő, az ágazati célkitűzéseket szolgáló tevékenységek végrehajtása nyomán alakul.

Változások a drónpilótaképzések feltételrendszerében és az eljárásrendjében

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) módosította a pilóta nélküli légijárműves (drónos) növényvédelmi alapképzés megszervezésére és lebonyolítására vonatkozó feltételrendszert és eljárásrendet. Az új változat 2023. január 1-jétől lép hatályba.

Intelligens permetezés Európában

Az idei SIMA kiállításon mutatta be Európában a John Deere a növényvédő permetezőgépeihez kifejlesztett See & Spray funkciót. A gépeket az amerikai vállalat hollandiai gyárában, Horstban gyártják.

A szántóföldi precíziós gazdálkodást népszerűsítették a Közép-Duna mentén

A precíziós gazdálkodás lehetőség: a gazdálkodás hatékonyságának növelésére, az inputanyagok optimális felhasználására, és mindezek eredményeként a vidék jövedelemtermelő képességének fokozására. A Bakodpusztai Gazdafórumon példákon keresztül és számokkal alátámasztva mutatták be a precíziós gazdálkodás előnyeit.

Megújult a gödöllői Arbo Park

A Pilisi Parkerdő megújította egyik leglátogatottabb turisztikai központja, az Arbo Park elnevezésű gödöllői erdészeti arborétum turisztikai szolgáltatásait - közölte az erdőgazdaság szóvivője kedden az MTI-vel.

Beruházási vidékfejlesztési támogatások

A KAP Stratégiai Terv keretében, a korábbi támogatási ciklusokhoz hasonlóan, ismét fontos szerepet kapnak a beruházás típusú beavatkozások, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a versenyképes mezőgazdaság és élelmiszer-előállításhoz, illetve vidékfejlesztéshez.

Terület- és állatlétszám-alapú zöld támogatások

A mezőgazdasági termelést a megváltozott környezeti feltételekhez kell igazítanunk. Az Agrárminisztérium a környezet- és klímatudatos mezőgazdaság fejlesztésének folyamatában ezt úgy fordíthatja gyakorlattá, hogy kötelező és korlátozó szabályok helyett még nagyobb hangsúlyt fektet önkéntes és ösztönző jellegű programokra.