Back to top

Nemzetközi Zöld Hét, idén is digitálisan

A Nemzetközi Zöld Hét nagy hagyományokkal rendelkező szakmai találkozó, amely minden évben kiemelkedően fontos platformot jelent a mezőgazdaság és az élelmiszeripar aktuális témáinak megvitatásához. A fizikai találkozásra ugyan nem kerülhetett sor, ám a rendezvénynek otthont adó Messe Berlin 2022-ben is lehetőséget biztosított a szakmai eszmecserék digitális formában történő megrendezésére

Az eredetileg 2022.01.21-től kezdődő Nemzetközi Zöld Hét rendezvényt (Internationale Grüne Woche, IGW) a koronavírus járvány miatt drasztikusan megnövekedett fertőzésszámok és a várható korlátozások miatt még tavaly novemberben elhalasztották a szervezők, a személyes jelenléttel járó találkozót a tavalyi évhez hasonlóan idén is nélkülözniük kell az érdeklődőknek.

A Nemzetközi Zöld Hét nagy hagyományokkal rendelkező szakmai találkozó, amely minden évben kiemelkedően fontos platformot jelent a mezőgazdaság és az élelmiszeripar aktuális témáinak megvitatásához.

A fizikai találkozásra ugyan nem kerülhetett sor, ám a rendezvénynek otthont adó Messe Berlin 2022-ben is lehetőséget biztosított a szakmai eszmecserék digitális formában történő megrendezésére.

Martin Ecknig, a Messe Berlin vezérigazgatója, Joachim Rukwied, a Német Gazdaszövetség (DBV) elnöke és Christoph Minhoff a Német Élelmiszeripari Szövetség (BVE) igazgatója 01.20-án online sajtótájékoztatón számolt be a digitális térbe helyezett szakmai rendezvények programjairól. A Nemzetközi Zöld hét egyik legnagyobb nemzetközi agráreseménye a 14.alkalommal megrendezésre kerülő Global Forum for Food and Agriculture. A Német Szövetségi Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Minisztérium szervezésével megtartott öt napos programsorozatot idén a „Fenntartható földhasználat: az élelmiszerbiztonság a talajnál kezdődik” mottóval tartják meg. A fórum utolsó napján 01.28-án kerül sor a mezőgazdasági miniszterek nemzetközi találkozójára is.

Fotó: Printscreen

A szintén digitális formában megtartott IGW Talk beszélgetés során Cem Özdemir, az új szövetségi agrárminiszter, dr. Christian von Boetticher a Német Élelmiszeripari Szövetség elnöke, Joachim Rukwied, a Német Gazdaszövetség elnöke és Martin Ecknig a Messe Berlin GmbH vezérigazgatója egyebek mellett arról beszélgettek, hogy melyek az új agrárminiszter legfontosabb célkitűzései ebben a jogalkotási időszakban, milyen irányban halad a mezőgazdaság és az élelmiszeripar átalakulása illetve milyen elvárásokat támaszt az agrárium az új miniszterrel szemben

Forrás: 
www.magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Piros lé karajáron

A hazai sertéstermelők panaszkodnak az emelkedő költségekre, az alacsony átvételi árakra, és arra is, hogy a külföldről érkező importhús leszorítja az árakat. Ez vásárlóként még akár jó is lehet, ha az ember nem fut bele olyan húsba, amiből a sütés végére jóformán semmi sem marad.

Datolya: a tökéletes nassolnivaló, nemcsak édes, de egészséges is

Amikor természetes, édes nassolnivalóra vágyunk, sokan választják az érett barackot, a friss almát vagy a fanyar narancsot. De van egy elfeledett édes finomság, amit sokan hajlamosak figyelmen kívül hagyni, pedig nagy hatással lehet az egészségünkre. Ez a gyümölcs nem más, mint a datolya.

Nassolnivalók, amik táplálják és feltöltik a bőrt

Mindannyian tudjuk, hogy mennyire fontos a tápláló étrend, de mégis könnyebb egyszerűen csak a gyorséttermi ételeket választani, hogy időt spóroljunk rohanó életünkben. Pedig létfontosságú az egészséges ételek fogyasztása, mert segítenek az izomépítésben, az elme élesítésében vagy éppen a szív megerősítésében.

Németországban élelmiszerhiány veszélyére figyelmeztetnek a feldolgozók

Az árak emelkedése alapján élelmiszerhiány veszélyére figyelmeztettek és cselekvésre szólították fel a feldolgozóipari vállalatok szervezetei Cem Özdemir szövetségi élelmezési és mezőgazdasági minisztert. „Lassan már nem az lesz a kérdés, hogy mennyibe kerülnek az élelmiszer-alapanyagok a világpiacon, hanem az, hogy egyáltalán kapunk-e még" - mondta Christian von Boetticher, a Német Élelmiszeripari Egyesülés (BVE) elnöke egy, a Bild Zeitung által idézett nyilatkozatában.

Nem csak kávét küldtek Brazíliából

Rejtélyes fehér port találtak a frissen érkezett kávébabos zsákokban a dolgozók a Nestlé svájci kávékapszula gyárában .

Budapesten rendezik meg a IX.Európai Botanikus Kerti Kongresszust

Május 16-20. között Budapest ad otthont a háromévenként megrendezésre kerülő IX. EuroGard Európai Botanikus Kerti Kongresszusnak, amely az európai botanikus kerti szakterület csúcsrendezvénye.

Négy ok, amiért érdemes több gombát fogyasztanunk

A gombák népszerűsége az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt, bár az emberek már évszázadok óta járják a világ mérsékelt égövi domboldalait e mikológiai csemegék után kutatva. Lehet, hogy csak a kedvenc táplálékuk után kutattak, de az sem kizárt, hogy felfedezték ezeknek a növényeknek a számtalan egészségügyi előnyét.

Csak a legeslegjobb maradhat az élen

Az Audi – Dining Guide Év Étterme díjátadó gála sajtótájékoztatóján nem csak az derült ki, hogy a Matild Palace hotel bárjának kilátóteraszáról lélegzetelállító kilátás nyílik Budapestre. Több jelentős újítással és egy különleges gálavacsorával jelentkeznek: hamarosan az is kiderül, melyek Magyarország legjobb éttermei.

Újabb hazai cég száll be a vegán élelmiszerek piacára

A Cerbona Élelmiszergyártó Kft. megjelent a vegán élelmiszerek piacán, amelytől a következő években érdemi, évi mintegy 100 millió forint többletbevételt remél.

Digitalizáció és fenntarthatóság a stabil élelmezési rendszerek alapja

A biztonságos, stabil élelmiszerellátás kiemelt fontosságú, ennek megvalósítása minden ország elsőszámú célja. Az elmúlt időszak eseményei, a koronavírus járvány okozta kihívások, az orosz-ukrán háború következményei még inkább rávilágítottak erre – jelentette ki Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár a FAO 33. Európai Regionális Konferenciáján.