Back to top

Whisky árverések a repülőtéren

Egyre népszerűbbek a nemzetközi repülőtereken található exkluzív vámmentes üzletek által szervezett luxus szeszesital árverések.

A Heinemann luxus butiklánc szokatlan módját találta meg a különleges whiskyk értékesítésének: árverésre bocsátja a repülőtereken található üzleteiben. A limitált whisky-ket elküldi a világ legfontosabb repülőterein található üzleteibe, a gyártó ajánlásaival összhangban meghatározza a minimális árat, majd árverést hirdet, amelyen természetesen a legmagasabb ajánlat nyer.

Így a Heinemann az elmúlt hónapokban két palack Yamazaki japán whisky-t adott el, amely a maga nemében az egyik legkeresettebb a luxus szeszes italok világában.

A Yamazaki 55 bemutatóját 2020-ban tartották a közelgő, de végül elhalasztott tokiói nyári olimpiai játékok alkalmából. Ez a párlat 1960-tól japán Mizunara tölgyfahordókban és 1964-től amerikai fehér tölgyfahordókban érlelt whiskyk kifinomult keveréke. A mindössze 100 palack limitált Yamazaki 55 whisky megjelenése óta kategóriájának egyik legkeresettebb párlatává vált. Nem meglepő módon a Heinemann által szervezett mindkét aukció rendkívül népszerű volt.

Az első üveg 2021 októberében került forgalomba az amszterdami Schiphol repülőtéren található vámmentes üzletben.

Kezdeti ára 60 000 dollár volt, de végül 776 000 dollárért kelt el. Idén év elején pedig újra árverést rendezett a Heinemann egy üveg Yamazaki 55-ösre az isztambuli repülőtér egyik butikjában, és a legmagasabb ajánlat 557 ezer dollár volt.

-Ezek a rekordértékesítések újabb bizonyítékai annak, hogy a különleges termékek hihetetlen eredményeket érhetnek el a repülőtéri kiskereskedelemi értékesítésben is" - mondta Ali Şenher, az Unifree Duty Free üzletlánc igazgatója.

A Yamazaki 55 további palackjai London, Párizs, Hongkong, Tajpej, Szöul, Delhi, Szingapúr és Dubaj repülőterein is megjelennek, ahol valószínűleg szintén árverésre kerülnek.

Forrás: 
well.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Bűnszervezetek a szüret útjában

A mexikói gyümölcs- és zöldségágazat ismét hatalmas károkat szenved az erőszakos bűnszervezetek miatt. A hírek szerint több millió dollár értékű őszibarack, avokádó és lime megy kárba, mert a gazdálkodók elhagyni kényszerültek a földjeiket.

Az almaecet hihetetlen előnyei: fogyástól a vércukorszint optimalizálásig

Az almaecetet évek óta használják az élelmiszeriparban salátaöntetek, chutney-k és pácok összetevőjeként. Azonban mostanában az egészséges életmód és táplálkozás rajongói is úgy döntenek, hogy beépítik ezt az ecetet az étrendjükbe, az általános közérzetük fokozásának reményében.

Nem „szennyezettek” a hazai, illetve az európai zöldségek és gyümölcsök

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet megdöbbenéssel olvasta azokat a több magyar sajtómédiumban megjelent cikkeket, melyek szerint az európai, illetve a magyar gyümölcsök káros növényvédő szerekkel, vegyszerekkel szennyezettek. Ezzel szemben a valóság, hogy az EU növényvédelmi előírásai a legszigorúbbak, a fogyasztóknak nincs okuk félelemre.

Takarmány: ma már nincs áralku

Napjainkban megdőlni látszik az a tézis, hogy a piac gyorsan válaszol a kilengésekre, és mindig visszaállítja az egyensúlyt. Ma már nem igaz ez az állítás, a takarmány-alapanyagok ára annak ellenére folyamatosan növekszik, hogy azt az állattenyésztők, a vásárlóerő várható visszaesése miatt, lassan már nem tudják beépíteni az átvételi áraikba.

D-vitamin paradicsomból?

Génszerkesztés segítségével a kutatóknak sikerült kikapcsolniuk egy bizonyos molekulát a paradicsom növény genomjában, ezzel pedig elérték, több D3 provitamint termelt mind a levelében, mind a termésében. Az elővitamin UVB sugárzás hatására pedig D3 vitaminná alakult.

Kisüstiben oldott hatóanyagok

A gyógynövények és az alkohol kapcsolata nem új keletű. Patkós József kisüsti pálinkából készült gyógynövényes likőrjei azonban eltérnek a kereskedelmi forgalomban kapható hasonló termékektől, mivel többségük nem gyógynövény-keveréket, hanem csak egy-egy fajt tartalmaz.

Újraéled a legendás séf, Anthony Bourdain étterme

A New York-i Brasserie Les Halles étterem, ahol Anthony Bourdain séfként dolgozott, évek óta zárva van. De hamarosan újra vendégeket fogadhat egy rajongója jóvoltából.

A pánikvásárlás miatt fogyott el az üzletekből a cukor

Elfogyott a kilós kiszerelésű kristálycukor a szerbiai üzletekben, ám a hiány a szakértők és a politikusok szerint nem azért van, mert az országnak nincs elég tartaléka, hanem mert az emberek pánikvásárlásba kezdtek.

Megváltozik a kávé termékmeghatározása Szerbiában

Júniustól kizárólag azt a terméket lehet kávénak nevezni Szerbiában, amely kizárólag kávészemekből készült, és nem tartalmaz semmilyen más anyagot.

Az EU keleti tagállamait sújtja leginkább az élelmiszerek drágulása

Az Európai Unió keleti tagállamait sújtja leginkább az élelmiszerek drágulása - mutatta ki a német szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) egy ismertetett elemzésében.