0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 23.

Díjátadó gála horgászberkekben

Kilencedik alkalommal rendezte meg a MOHOSZ a Horgászsport Gála és Támogatói Bankett rendezvényét a napokban, a HUNGEXPO főépületi rendezvénytermében. A gála szándéka ezúttal is egy bankett keretei között köszönteni és elismerni a magyar bajnoki címet szerző és a hazánkat világeseményeken képviselő versenyzőket.

A versenyzők és a támogatók mellett a magyar horgászat nagykövetei is meghívást kaptak – dr. Áder János köztársasági elnök, dr. Szűcs Lajos a MOHOSZ elnöke, Bokor Károly a MOHOSZ alelnöke, Besenyei Péter műrepülő világbajnokunk, Reviczky Gábor színművész, valamint Straub Dezső színművész és konferanszié is megtisztelték a rendezvényt.

A gálán köszöntőt mondott Szűcs Lajos, a MOHOSZ elnöke és Nagy Attila, az Országos Versenyhorgász Bizottság elnöke, amelyben méltatták a 2021-es évben elért fantasztikus sporteredményeket, és biztosították a versenyzőket, hogy a jövőben is számíthatnak a MOHOSZ és a Magyar Csapat támogatási rendszer keretein belül a támogatásra.

Ezt követően röviden összefoglalták eredményeket, és átadták a magyar bajnokságon és világversenyeken eredményes magyar sportolóknak a megérdemelt díjakat.

Az Év sportolója 2021 felnőtt női kategóriában díjat vehetett át Gyulánszki Nikolett, az Év sportolója 2021 felnőtt férfi sportolója díjat Bakó Péter vehette át, míg az Év sportolója 2021 ifjúsági díjat Vidó Roland kapta.

Az Életmű díjat idén Német László, korábbi szövetségi kapitány és élversenyzőnk vehette át.

Mindemellett a Magyar Országos Horgász Szövetség a Horgászatért Érdemérem elismerésben részesítette dr. Áder János köztársasági elnököt, aki nagyon sokat tett azért, hogy a horgászat Magyarországon a méltó helyére kerülhessen.  

Áder János köszönőbeszédében elmondta, közel 800 ezer igazolt, köztük egyre több fiatal férfi és női horgász van hazánkban, ezzel a MOHOSZ a legtöbb taggal rendelkező civil szervezet Magyarországon. A köztársasági elnök egy súlyos, a halgazdálkodást, a védett, őshonos halfajokat, valamint a horgászok szórakozását megkárosító problémára is felhívta a figyelmet.

Sáskajáráshoz hasonlította a balatoni, igen falánk és egyre növekvő kormoránállomány kártételét, ami nap mint nap mázsaszámra nyeli a Balaton halállományát.

De ugyanez a jelenség tapasztalható a Duna és a Tisza mentén is. Kártétele az északról induló kormoránvonulással, ezáltal hazánkban gyarapodó egyedszámával hatványozódik. Áder János felhívta a figyelmet, hogy a kárókatona napjainkra invazív fajjá vált, ezért a gyérítésére irányuló szabályozást enyhíteni kell, amit a Kormány és az Európai Bizottság irányába is igyekszik szorgalmazni.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu