0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Rendkívüli német agrártámogatás – feltételekkel

Németországban 180 millió eurós támogatási csomagról tárgyalnak, amit az ukrán háború sújtotta gazdálkodók kapnának. A gyümölcs- és zöldségtermesztők, a baromfi- és sertéstartók és a szőlészetek lennének jogosultak a rendkívüli támogatásra. A német szövetségi Élelmezési és Mezőgazdasági Minisztérium 120 millió eurót különített el rá, a fennmaradó összeget az Európai Unió állja.

A még megvitatásra váró tervezet azokon a gazdálkodókon segítene, akik különösen nagy kárt szenvednek el az ukrán háború miatt.

A támogatás feltétele, hogy a támogatott gazdálkodók vállalják az EU zöld kezdeményezésének feltételeit, miszerint a többlettámogatásért cserébe követik a klíma- és környezetbarát mezőgazdasági gyakorlatot.

A minisztérium közleménye szerint a gazdaságonként legfeljebb 15 ezer eurós rendkívüli támogatást szeptember 30-áig kifizetnék. Egy kisebb költségvetésű, kisebb segélyprogramot a zöld megállapodás feltételeit nem vállaló gazdálkodóknak is indít a minisztérium – feltéve, hogy gazdaságilag érintettek az orosz-ukrán háborúban.

Forrás: just-drinks.com/Magyar Mezőgazdaság