0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Megelevenedik a X. század a Kassai-völgyben

A szervezők immáron második alkalommal készülnek látványos nyílzáporral, íjászversenyekkel és közönségprogramokkal az augusztus hatodikán megrendezésre kerülő hagyományőrző találkozóra. A rendezvény házigazdája Kassai Lajos, a lovasíjászat modernkori megteremtője, az esemény helyszíne ugyancsak az ő birtoka, a nemzetközileg is jegyzett, Somogy megyei Kassai-völgy.

A szervezők egyaránt várják mindazokat, akik civil ruházatban, modern íjászfelszereléssel*, illetve tizedik századi korhű viseletben és eszközökkel, s azok szakszerű használatának tudásával érkeznek az együttlövésre. Az esemény nyitott azon civil érdeklődőknek is, akik kíváncsiak honfoglaló őseink világára.

A látogatók biztonságos távolságból, ugyanakkor izgalmas közelségből élhetik át a korhű csatajelenet szimulációját.

Az érdeklődők változatos közönségprogramok közül választhatnak: íjászpróbák, látványos bemutatók, szertűz gyújtás és dobolás sámán vezetésével, kézműves vásár és kerekasztal-beszélgetések váltják egymást a nap folyamán.

Az első Nyílzáport 2007-ben rendezték meg Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban, a Pozsonyi csata és Árpád vezér halálának 1100. éves jubileumára. A szervezők célja az idei rendvénnyel, hogy szakmai közönségen túl a szélesebb nyilvánosság is előtt bemutassák az íjászat sokszínűségét, méltóságát és alázatát.

youtube://v/2t9VvWvP5Z8

A látogatók számára a Kassai-völgy nyílt napjaira érvényes díjszabás érvényes: 2.000 Ft a látogatói jegyár fejenként. Az íjászprogramokon való részvételt az aktív jegy biztosítja, melynek ára: 4.000 Ft. Az aktív jegy együttlövésre jogosít, azonban ez regisztrációköteles, határideje: augusztus negyedike, délután egy óra.

Az aktív jegyet váltók azonban a helyszínen személyesen is regisztrálhatnak reggel nyolc és tizenegy óra között.

A jurtával érkezőknek a kempinghasználat ingyenes, ugyanakkor lehetőség van sátorhelyek foglalásra is fejenként ezer forintért.

*Kivételt képeznek a csigás íjászfelszerelések.

Forrás: nyilzapor.hu