0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Szedőrobotok és az USA almaipara az Interpoma kongresszuson

Az Interpoma kongresszuson, amit 2022. november 17-18-án rendeznek Bolzanóban, az ágazat újításaira és csúcstechnológiás automata szedési megoldásaira koncentrálnak, a világ minden részéről érkezett szakértőkkel. Kedvezményes jegyek augusztus 31-ig válthatók az angolul elhangzó előadásokra.

A konferenciát Walter Guerra szervezte, és ismét számos újdonságot járnak körül. A konferencia szervezője ugyanis hatalmas áttekintéssel rendelkezik az ágazat minden összetevőjéről: 2021 óta a laimburgi kutatóintézet igazgatóhelyettese, és 2005 óta vezeti a pomológiai munkacsoportot.

Az első napon az USA almaiparát lehet megismerni:

bevezetőként Gerhard Dichgans, aki több mint 30 évig volt a VOG konzorcium ügyvezetője és most tanácskozás elnöke, a Red Delicious fölemelkedéséről és hanyatlásáról beszél. Őt a Columbia Fruit Packers csomagolóházat vezető Tim Welsh követi a korszerű amerikai gazdálkodás ismertetésével. Susan Brown, a Cornell AgriTech kertészeti és gyümölcsnemesítési egységének vezetője az almafajták körében végbemenő változásokról beszél. Tom Barnes, a Category Partners elemzőcég ügyvezetője az USA almakereskedelmét és a fogyasztói elvárásokat mutatja be. Stefano Musacchi, a Washingtoni Egyetem munkatársa a kutatás-fejlesztéssel és a szaktanácsadással elérhető eredményekről beszél.

A kongresszus második napján a szedőrobotokról lesz szó

Luigi Manfrini, a Bolognai Egyetem professzora vezetésével. Elia Bruni, az olasz Aigritec fejlesztését, Adamot mutatja be, az izraeli FFRobotics képviseletében Avi Kahani az ültetvénymenedzsment 21. századi megoldásairól beszél. Az ausztráliai Monash Egyetemen Chao Chen fejlesztette ki a Mars almaszedő robotot, amit részletesen ismertet a kongresszuson. Han Smith Hollandiából érkezik, hogy bemutassa a Munckhof szedést segítő berendezéseit, amelyek már nem ismeretlenek az európai almatermesztők előtt. Leopold Lucas és Hunter Jay, a Ausztráliában működő Ripe Robotics képviselői a következő agrárforradalomról beszélnek majd. Izgalmas izraeli fejlesztést mutat be Ittai Marom a Tevel Aerobotics Technologies képviseletében: repülő almaszedő robotokat (FARTM).

Mindkét napon a szakértők kerekasztal-beszélgetésen boncolgatják tovább a témájukat és várják a jelenlevők kérdéseit.

A kongresszusra augusztus 31-ig lehet kedvezményes jegyet váltani online 54 euróért, később már a teljes árat, 69 eurót kell fizetni érte.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Interpoma