Back to top

Karitatív programokkal a gyerekekért

A Corteva globális mezőgazdasági vállalatként elkötelezett a befogadás, sokszínűség és méltányosság elősegítése mellett. Az összetartozás kultúrájának ápolásával, a munkaerő sokszínűségének konkrét munkavállalói képviseleti célokkal történő növelésével és külső befolyásának erősítésével a vállalat úgy véli, hogy jelentős pozitív hatást tud generálni munkavállalóira, a fogyasztókra, a környezetre és a gazdálkodókra.

A Corteva Agriscience nyolc Üzleti Erőforrás Csoportnak (Business Resource Groups) biztosít forrásokat és finanszírozást - mindegyik elkötelezett kollégákból áll, akik önkéntes munkát végeznek, hogy összehozzák az embereket, szolgálják a közösséget, és elősegítsék a folyamatos párbeszédet és tanulást.

a_szarvasi_csalad-_es_gyermekjoleti_kozpont_nyari_taboroztatasa.jpg

A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ nyári táboroztatása
A Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ nyári táboroztatása

Az idei évben a vállalat munkatársai Magyarországon összesen több mint 10 önkéntes aktivitással segítettek a vállalat közösségi szerepvállalásában. Mind a budaörsi központi iroda, mind a szegedi kutató-fejlesztő állomás és a szarvasi vetőmag üzem kollégái elkötelezettek a rászorulók megsegítésében.

A dolgozóknak különösen szívügye a gyermekek, különösen a beteg, hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek támogatása.

A békéscsabai Esély Pedagógiai Központ gyermeknapi programjának támogatása mellett, a munkatársak idén összesen 44 órában vállaltak kisegítő munkát a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ által szervezett nyári táborokban. A 6 turnusban elsősorban 6-14 éves gyermekek vehettek részt, akiket a szervezők tematikus programokkal vártak. A cég emellett szoros kapcsolatban áll a Down Alapítvány 2. számú Átmeneti és Napközi Otthonával. A Gondozóházban elsősorban értelmi fogyatékos 24-69 éves fiatalokat és felnőtteket fogadnak. Az állandó, bentlakó 30 fő mellett napközben 60 ügyfél érkezik a Gondozóházba a foglalkozásokra. A vállalat munkatársai idén az épületben lévő hálóegységek ajtajait festették újjá.

a_corteva_kollegai_vert_adnak_a_szarvasi_vetomag_uzemben.jpg

A Corteva kollégái vért adnak a szarvasi vetőmag üzemben
A Corteva kollégái vért adnak a szarvasi vetőmag üzemben

A vállalat munkatársainak jó része rendszeres véradó. Idén a vállalat megkezdte a szarvasi üzemébe szervezett váradásokat is, melyen eddig 21 kollégánk vett részt.

A Corteva csapata ezzel a mennyiségű véradással az idei évben 63 ember életét tudta megmenteni.

Az idén február 24-én történt tragikus események után, a cég magyar csapata azonnal összefogott és segítséget nyújtott az ukrán kollégáknak és állampolgároknak. A háború kezdetén több mint 31 000 euró értékű gyógyszert és 800 euró értékű tartós élelmiszert küldtek Ukrajnába. A csapat több tagja is fogadta az Ukrajnából érkezett embereket, eddig 120-140 menekültnek biztosítottak szállást és étkezést. Sokan a munkatársak közül saját ingatlanukat, otthonukat, nyaralóikat ajánlották fel erre a célra. Ezenfelül a vállalat körülbelül további 30 embernek segített az ukrán határról Budapestre vagy a szlovák határra történő utaztatásában.

„A Corteva nemcsak támogatóként van jelen ezeken az eseményeken, hanem a kollégák aktív munkájával is hozzájárul az egyes programok szervezéséhez.

A vállalat közössége nagyon sok területen tevékenykedik, legyen szó beteg gyermekek támogatásáról, közösségi otthonok épületeinek felújításáról, véradásról vagy a szomszédunkban zajló háborúról, a kollégáink azonnal odaállnak és segítenek, ahol tudnak”

– nyilatkozta a Jenei Ágota, a vállalat regionális HR tanácsadója. „Mindenhol hatalmas örömmel és szeretettel várnak minket, ami a Corteva közösségét is megerősíti abban, hogy az önkéntes munkánkra igenis szükség van és ezáltal tudjuk segíteni az összetartozás kultúráját, társadalmunk fejlődését. A karitatív programok szervezésére külön, önkéntes belső csapat szerveződött, akik az összes eseményt koordinálják a vállalaton belül.” – tette hozzá a szakember.

A cég folyamatosan bővíti azoknak a szervezeteknek a listáját, akikkel együtt dolgozik azon, hogy a rászorulóknak segítsen. A vállalat a jövőben is törekedni fog arra, hogy minél több olyan ügyet karoljon fel, mely a társadalom egészét érinti.

Forrás: 
Corteva Agriscience közlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Idén is várja az érdeklődőket a mézeskalács-kiállítás Vácrátóton

Idén is látogatható Vácrátóton az ország egyik legrégebbi mézeskalács kiállítása, amelyet a plébánián lehet megtekinteni - tájékoztatta Spiegelhalter László polgármester az MTI-t.

Áremelkedések miatt nőtt a mezőgazdasági kibocsátási érték

A mezőgazdaság teljes kibocsátási értéke megközelítette a 4 ezer milliárd forintot az idei évben, ami 15 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A növekedéshez az árak 42 százalékos emelkedése járult hozzá, míg a teljes termelési volumen 19 százalékkal, ezen belül a növénytermesztésé 28, az állattenyésztésé 6,1 százalékkal csökkent, a szolgáltatásoké 1,0 százalékkal nőtt - közölte szerdán első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Agráriskola a végeken

Történelmileg Magyarországot jól „lefedik” a középfokú mezőgazdasági szakképző iskolák, területileg is, vagyis az ország minden településéről viszonylag kevés utazással elérhető valamelyik agrárképzést nyújtó szakoktatási intézmény, technikum vagy szakképző iskola, és legtöbbjük kollégiumi elhelyezést is biztosít.

Azerbajdzsán a harmadik legnagyobb mogyoró exportőr a világon

2022-ben összesen 67 ezer tonna mogyorót takarítottak be Azerbajdzsánban. Ezzel az ország a globális piacokon a harmadik legnagyobb mogyoróexportőr – mondta Szurhaj Novruzov a mezőgazdasági minisztérium tisztviselője.

Reziliencia az agráriumban - Ki marad a végén?

A generációváltás új szabályozása és az agrárium válságállósága volt a két kiemelt témája a negyedik alkalommal megrendezett Agribusiness Konferenciának december 6-án. Az ország legnagyobb agráriummal és agrárgazdasággal foglalkozó egyetemközi diákszervezete a szaktárca, valamint a banki és a termelő szektor jelentős képviselőit hívta meg a tanácskozásra.

Biztonságos törődés: Mire figyeljünk élelmiszer-adományozáskor?

Advent időszakában sokan adományozással segítik szebbé tenni nehezebb sorsú embertársaik számára az ünnepeket. Az élelmiszer-adományozás az egyik legkézenfekvőbb és legjobb megoldás, azonban ennek is megvannak a szabályai.

Az AKIS és az azt támogató beavatkozások a KAP Stratégiai Tervben

Az Agrártudás- és Innovációs Rendszer (angol betűszóval: AKIS) az új Közös Agrárpolitika részeként az új KAP Stratégiai Tervbe is beépült, támogatva a tanácsadást, a képzést, az interaktív innovációs projekteket, a tudáscsere-lehetőségeket és a mezőgazdasági termelők összekapcsolását a tanácsadással és a kutatással.

Párhuzamos fejlődéstörténet

Az idén már másodszor nyerte el az Agrartechnik német szaklap által meghirdetett Service Award verseny „A legjobb szervizműhely” díját az AXIÁL Kft. bajai telephelyének szervizszerelő csapata. Az itt dolgozók a jövőben még az eddigieknél is magasabb színvonalon végezhetik munkájukat, december 5-én ugyanis felavatták a vállalat új mobilszerviz-műhelyét Baján.

Talajaink védelme a tudomány erejével

A Magyar Talajtani Társaság és az Agrárminisztérium együttműködésének köszönhetően a tárca épületében került kiállításra az év talaja, a herceghalmi mészlepedékes csernozjom szelvénye.

A Digitális Bemutató Gazdaságokon is múlik a jövő agráriumának sikere

Újabb tizenöt agrárinnovációt alkalmazó gazdálkodó nyerte el a Digitális Agrárakadémia konzorciuma által alapított Digitális Bemutató Gazdaság Díjat.