0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Felügyeleti biztost rendelt ki a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez az MNB

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálata befejezéséig, de legfeljebb négy hónapra felügyeleti biztost rendelt ki a mezőgazdasági biztosításokat kínáló Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületéhez.

A jegybank csütörtöki közleménye szerint a biztos feladata a biztosító működtetése, valamint pénzügyi helyzetének felmérése. Ez az intézkedés is jelzi, hogy a jegybank jelenleg kiemelten tekinti át az aszálykárokkal kapcsolatos biztosítói kárrendezési gyakorlatokat – tették hozzá

Az MNB hivatalból indított vizsgálatban tekinti át a Magyar Gazdák Kölcsönös Biztosító Egyesületének működését. Tájékoztatásuk szerint megvizsgálják az egyesület üzleti terveit és pénzügyi helyzetét is.

Értékelik továbbá a biztosító kárelőleg-kifizetési gyakorlatát, e körben különösen azt, hogy az egyesület miképpen felelt meg az aszály-veszélyhelyzet nyomán kihirdetett kormányrendeletben megfogalmazott előírásoknak.

A felügyeleti biztosi feladatokat a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. látja el. A biztos a kirendelés időtartalma alatt átveszi a növénybiztosító egyesület igazgatóságának feladatkörét, tevékenységéről folyamatosan tájékoztatja a pénzügyi felügyeletet – áll a közleményben.

Forrás: MTI