Back to top

Focisztárok, mint étterem tulajdonosok

A focisták nem csak a labdáért rajonganak, sokak a gasztronómia szerelmesei is. A katari labdarúgó-világbajnokság néhány sztárja étterem tulajdonosként is híressé vált.

A vendéglátás az egyik legnehezebb üzletág, ahogy azt a tapasztalt vendéglátósok is elismerik. Mindazonáltal a híres labdarúgók szívesen fektetnek pénzt a vendéglátóiparba.

A saját étterem álma egyetemes vágy, amely pénztárcától függetlenül egyesíti az embereket. Valamiért

Messihez steak-ért érdemes menni szülővárosába, Rosarioba
Messihez steak-ért érdemes menni szülővárosába, Rosarioba
Fotó: Wikipedia
meg vagyunk győződve arról, hogy a saját étterem egy nagyszerű ötlet, amely kiváló üzlet lesz, és boldoggá tesz minket, mert egy terített asztal körül barátok és szeretteink társaságában tölthetjük majd az időt. Ez az idilli kép azonban megváltozik, amint úgy döntünk, hogy a gyakorlatban is megvalósítjuk álmunkat, és  belépünk a gasztronómia üzleti világába. Tudás, tapasztalat, néha hatodik érzék, és  még szerencse, pontosabban mindezek tökéletes kombinációja szükséges ahhoz, hogy egy éttermet sikerre vigyünk.  

A labdarúgók azonban optimistának tűnnek, mivel lelkesen vállalkoznak éttermek nyitására.

A világ legjobb játékosai közül többen is úgy döntöttek, hogy vendéglátósként is kipróbálják magukat.

Például 2018-ban  Nyílt meg Ibizán és Londonban is a Zela nevű étterem, amelynek tulajdonosi köre rendkívül impozáns, hiszen Cristiano Ronaldo, a portugál válogatott és nemrég még a Manchester United sztárja mellett beszállt az üzletbe Rafael Nadal teniszező, Enrique Iglesias énekes, és Pau Gasol spanyol kosárlabdázó, a Los Angeles Lakers egykori sztárja is. Jelenleg Ibizán tudunk asztalt foglalni, a londoni egységet bezárták. Az étlapon a japán és a mediterrán konyha fúziójának kreációi találhatók.  Ronaldonak egyébként több szállodája is van, kettő Portugáliában, a Madeira szigetén található Funchalban és

Ronaldo madridi szállodája
Ronaldo madridi szállodája
Fotó: Wikimedia Commons
Lisszabonban központjában, a Pestana CR7 Hotel, közvetlenül a reprezentatív Praça do Comércio tér mellett. Itt található a CR7 Corner Bar & Bistro Baixa, ahol teljesen érthető módon az ételek mellett  focimeccseket is lehet nézni.

Tervei szerint a CR7 szállodalánccá bővül, a világ több pontján működnek majd hotelek. Tavaly nyáron ugyanezzel a névvel Madridban is elindított egy exkluzív 168 szobás hotelt.

Lengyelországban a legismertebb focista-étteremvezető Robert Lewandowski. Étterme 2021-ben nyílt meg, és már a kezdetektől fogva nagy érdeklődést keltett a varsóiak körében, akik sorban álltak, hogy "Lewandowskynál" ehessenek. Nine's w Browarach Warszawskich az amerikai konyha által inspirált ételekre specializálódott.

Lionel Messi, az argentin válogatott sztárja, amikor az FC Barcelonában játszott, a Bellavista del Jardin del Norte éttermben volt érdekelt. Mióta viszont a Paris Saint Germainben rúgja a labdát, a barcelonai étterem bezárt. Messi azonban továbbra sem mond le a gasztronómiáról, mert  Argentínában, szülővárosában, Rosarióban  VIP  néven nyitotta meg éttermét. Nem nehéz kitalálni, hogy hagyományos argentin konyhát visznek, középpontban a steakekkel.

Étel, ital és meccs Lewandowskinál
Étel, ital és meccs Lewandowskinál
Fotó: Wikimedia Commons


 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/rp.pl

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Kevesebb műanyagba csomagolják a sonkákat is

Újabb 14 százalékkal csökkenti a csomagoláshoz felhasznált műanyag mennyiségét a Pick Szeged Zrt., január végétől a szeletelt Pick szalámik után már a Herz sonkák is kisebb tálcaméretben és megújult csomagolásban kerülnek a polcokra - tájékoztatta a Bonafarm csoporthoz tartozó élelmiszeripari cég szerdán az MTI-t.

Az élelmiszerár-stop kivezetését szorgalmazzák az ágazati szereplők

Az első élelmiszerár-stop egy éve, 2022. február 1-jén lépett életbe. Az ágazat meghatározó szereplői szerint a felborult európai uniós piaci környezetben az ársapkák kivezetése segítené a hazai agrárium, élelmiszeripar versenyképességének megőrzését, stabilizálva hazánk élelmiszer-önellátását. Ez a termelők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők közös érdeke.

Reménykeltő ősziek, romló piacok

Mi lesz most a gabonával? Erre felelj, de őszintén, jön a további biztatás, mert elhangzott a tv-ben, hogy a liszt ára 5 százalékkal fog csökkenni. Az mit jelent a búza esetében, és azt is jó lenne tudni, hogy mennyivel lesz olcsóbb a kenyér? Érdemes az egésznek utánaszámolni, mielőtt az ember bármit mondana, vagy olyan szaktekintélyt megkérdezni, akinek a szavára eddig minden körülmények között adhattunk.

Némileg csökkenhetnek egyes élelmiszerek árai

Ez év második negyedévében várhatóan megáll az élelmiszerárak drasztikus mértékű növekedése, egyes termékpályacsoportoknál akár még fogyasztóiár-csökkenés is előfordulhat a MKB Bank és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletága elemzőinek prognosztizálása szerint.

Van környezetszennyezőbb a kapszulás kávénál

A kutatók azt vizsgálták, hogy összességében a kávé teljes életciklusát figyelembe véve melyik változat a legjobb és legrosszabb hatással a környezetre.

Gombák vizsgálatához nyert pályázatot az SZBK kutatója

A gombák soksejtűségének és morfogenezisének genetikai szabályozását vizsgálja tovább Nagy László, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont (SZBK) Biokémiai Intézetének tudományos főmunkatársa az Európai Kutatási Tanács (European Research Council - ERC) támogatásával - közölte honlapján az Eötvös Loránd Kutatási Hálózathoz tartozó intézet kedden.

Továbbra sem optimisták a német kiskereskedők

A tavalyi visszaesés után az idén tovább csökkenhet reálértéken a kiskereskedelmi forgalom Németországban az ágazat vezető érdekképviseletének kedden közölt előrejelzése szerint.

Látható módon kell jelölni, ha rovarfehérjét tartalmaz egy termék

A vásárlók pontos tájékoztatása érdekében módosítja az élelmiszerek jelölési rendeletét az Agrárminisztérium, hogy a rovarfehérjéket tartalmazó termékek jól megkülönböztethetők és elkülöníthetők legyenek a boltok polcain - jelentette be Nagy István tárcavezető.

Decemberben visszaesett, az egész évben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban

A jelentős mértékben megemelkedett árak miatt az év második felében csökkenésnek indult és decemberben már visszaesett a kiskereskedelmi forgalom Németországban. Az élelmiszerek forgalma rekordmértékben csökkent tavaly a szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis jelentése alapján.

Kincsek a kiskertből

„A föld szeretete, a kerti munka öröme, a saját magunk termelte zöldség és gyümölcs elveszett értékek. Gyógyszerre és táplálékkiegészítőkre költünk, ahelyett hogy észrevennénk, mi mindent tehetnénk magunkért. Ezért is költöztünk ki a városból, és ezt próbáljuk továbbadni gyermekünknek mintaként” – Kovács Annamária, a Kertem kincsei termékcsalád megálmodója és készítője foglalta össze ekképp ars poeticáját.