0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Csekk helyett tejet kaptak az érdeklődők a rendőrség székházánál

30. születésnapja alkalmából nem mindennapi akcióval hívta fel a közlekedők figyelmét a szabálykövetésre az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság. Az Alföldi Tej Kft.-vel együttműködve november végén ezer doboz, egyliteres, 1,5 százalékos UHT tejet osztottak szét azok között, akik kipróbálták a budapesti, Teve utcai Rendőrségi Igazgatási Központhoz telepített szimulátorokat.

Az egyik szimulátorban azt tapasztalhatták meg az érdeklődők, milyen érzés, amikor az autó egyik pillanatról a másikra megáll, például karambol vagy vészfékezés miatt. A másik 3D szimulátorban az autóval borulás érzésével ismerkedhettek meg a vállalkozó szelleműek, természetesen olyan formában, hogy egy karcolás sem esett rajtuk.

Mindkét szimulátorban olyan helyzetekkel szembesülhettek az érdeklődők, amelyek elkerülése minden közlekedő elemi érdeke, éppen ezért olyan emlékekkel is gazdagodtak, amelyek a remények szerint a jövőben is a helyes közlekedésre ösztönzik őket.

Természetesen az idősebbekre is gondoltak a szervezők, nekik az izgalommal járó borulás, ütközés helyett elég volt egy pár kérdésből álló kvízre válaszolni és a helyes válaszokért ugyanúgy megkapták az ajándékot, mint a szimulátorokban ülők.

Az ajándékokat az Alföldi Tej Kft. szállította a rendezvényre, a tej ráadásul arra is emlékeztette az érdeklődőket, hogy a közlekedés közben semmiképp ne alkohollal oltsák a szomjukat.

A program sikerét igazolja, hogy az ezer doboz tej mind egy szálig elfogyott: egy részét a Rendőrségi Igazgatási Központnál, a maradékot pedig Pest megyében és Budapest területén, közúti ellenőrzések alkalmával kapták a szabályosan közlekedők.

Forrás: Alföldi Tej Kft. sajtóközlemény