Back to top

Új rendszer modern gazdáknak

Új elemmel bővült az AGROTEC Magyarország Kft. szervizszolgáltatási kínálata. Az AConnect egy olyan átfogó gépüzemeltetést támogató, flottakövető rendszer, amely kiegészül a fejlett erő- és munkagépek vezérlésdiagnosztikai hálózatának átfogó ellenőrzésével és GPS alapú nyomon követésével.

„A flottakövető rendszereknél megszokott az esemény alapú figyelmeztetések megküldése, de az AConnect (az elnevezés egyébiránt az AGROTEC és a gazdák között lassan 10 éve kialakult kapcsolatot jelöli) ezeket az értesítéseket helyspecifikus üzemi paraméter-megfigyeléssel és igény szerint naplózással kezeli, az adatokat pedig tárolja” – ismertette Illés Zoltán ügyvezető a 41. AGROmashEXPO csütörtöki napján megrendezett AGROTEC sajtóeseményen.

Az AConnect működtetéséhez egy elektronikai kezdőcsomagot kell beépíteni a kívánt eszközbe (a szolgáltatás az idei évben szerződött minden új gépre, illetve igény szerint a korábbi években eladott, megfelelő műszaki specifikációjú gépre alkalmazható), majd a beüzemelést követően a tulajdonos megkapja a felhasználási feltételeket és a bejelentkezéshez szükséges adatokat. A felhasználói felület webes alapú, akár telefonos applikációval is működtethető, azonban alkalmazásához előfizetés szükséges.

A rendszer legfontosabb funkciói:

  • aktuális gépüzemi állapot megjelenítése,
  • karbantartási feladatok ütemezése,
  • tevékenységek naplózása,
  • üzemi paraméterek folyamatos figyelése (sebesség, teljesítmény, hozamadatok),
  • kimutatások készítése,
  • felügyeleti eszközök használata,
  • tankolókártyák adatainak beolvasása,
  • táblák és táblahatárok létrehozása,
  • műszaki távfelügyelet az AGROTEC közreműködésével (hibakódok figyelése, műszaki paramtérek naplózása, aktív beavatkozás a gépkezelő által, távdiagnosztikai műveltek elvégzése, rendszerkonfiguráció ellenőrzése, korlátozások feloldása).

Fotó: Csatlós Norbert
„A kezelői felület könnyen értelmezhető, használata gyorsan tanulható, de természetesen a felhasználók számára egy komplett háttércsapat áll rendelkezésre, hogy minél hatékonyabban tudják kezelni a felületet.

A szolgáltatási rendszer keretein belül beérkező feladatok kezelését az AGROTEC által kialakított úgynevezett távfelügyeleti iroda látja el Komáromba”

– vette át a szót Fodor Krisztián főmérnök.

A rendszer telepítése és beállítása után az egyes üzemi eseményekről, mint alacsony motorolajnyomás, automatikusan értesítést küld az éppen felügyeletet végző kollégáknak, akik így tudják riasztani a területileg illetékes AGROTEC Területi Központot, ezzel minél hamarabb megkezdődhet a gép hibaelhárítása. A rendszer további különlegessége, hogy azonnali beavatkozást is lehetővé tesz a távdiagnosztika használatával, ugyanis a központban mindig van egy szakképesített technikus is, aki az adott gépre csatlakozva el tudja végezni a kezdeti hibakódolvasást és megkezdheti a hiba feltárását.

Az AConnect rendszerrel a tulajdonos könnyedén hozzáfér a gép bizonyos üzemi paramétereihez, sőt maga is ellenőrizheti annak kihasználtságát. Emellett az azonnali beavatkozásnak köszönhetően csökken a hibaelhárítás ideje, így az állásidő is. A rendszer által továbbá csökken a diagnosztikai kiszállások mennyisége, ezzel a kiszállási díjtól is mentesül a tulajdonos. A karbantartási ütemezővel pedig nemcsak gördülékenyebb a karbantartás, de szervezhetőbb és tervezhetőbb lesz a gépfenntartás.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A jövő agrárszakmai elitje találkozik – Egy hét múlva rajtol a 36. OTDK Agrártudományi Szekciója Kaposváron

Egy hét múlva ismét az agrárszakma érdeklődésének középpontjába kerül Kaposvár, hiszen két évtized után tér vissza az OTDK Agrártudományi Szekciója a somogyi vármegyeszékhelyre. Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora arról beszélt: a hungarikumnak számító tudományos diákköri munka nem csupán a tehetséggondozás, hanem a tudományos utánpótlás biztosításának egyik legfontosabb alappillére is.

Növényalkalmazás új szemlélettel - minierdők Budapesten

Az Ökológiai és gazdasági fordulat címmel februárban megrendezett szakmai konferencián a Miyawaki-minierdőkről és a klímaválsággal összefüggő növényalkalmazásokról is hallhattunk előadást. A japán mintára létrehozott minierdőkkel növelhetők a zöld szigetek a városokban.

Két évtizede készülnek CLAAS erőgépek Le Mans-ban

Húsz évvel ezelőtt, 2003. február 23-án írta alá Helmut Claas a Renault Csoport részeként traktorgyártással foglalkozó Renault Agriculture többségi tulajdonrészének felvásárlását rögzítő szerződést. Azóta a CLAAS – teljes gépesítési rendszereket kínáló szolgáltatóként – fokozatosan erősítette pozícióját a nemzetközi piacokon, különös hangsúlyt fektetve a hatékonyságra és a termelékenységre, valamint a korszerű gyártási folyamatokra.

Magyarország kimaradt az EU mezőgazdasági mentőprogramjából

Az Európai Unió, Mezőgazdasági és Halászati Tanácsának (AGRIFISH) március 20-i ülésén Janusz Wojciechowski mezőgazdasági biztos közölte az EU mezőgazdasági minisztereivel a Bizottság azon döntését, hogy a mezőgazdasági tartalékot, 53 millió eurós (21,2 milliárd Ft) közép- és kelet európai segélyprogramra fordítja.

Megkezdődik a Natura 2000 gyepekhez kapcsolódó támogatás kifizetése

A hónap végéig mintegy 12,5 milliárd forint értékű támogatást vehetnek fel az agrárvállalkozók a „VP4-12.1.1-16 „Natura 2000 mezőgazdasági területeknek nyújtott kompenzációs kifizetések” megnevezésű pályázati felhívás kapcsán - jelentette be Feldman Zsolt.

Egyre erősebbek az agrárkapcsolatok Georgia és hazánk között

Nagy lehetőségek vannak a hazánk és Georgia közötti mezőgazdasági együttműködésben, nem véletlenül jött létre stratégiai partnerség a két nemzet között - jelentette ki Nagy István agrárminiszter, miután hivatalában fogadta Tamara Liluashvilit, Georgia nagykövetét.

A beporzók megóvása közös kötelességünk

Közös faültetéssel hívta fel a figyelmet a beporzók védelmére és a biológiai sokféleség megóvására Nagy István agrárminiszter és Marjan Cencen, Szlovénia nagykövete.

Fókuszban a talajélet

Az Alföldi Faiskolások Egyesülete két év kényszerű kihagyás után február végén ismét megtartotta szokásos téli tanácskozását. Az egyesület elnöke 2020-at a változások, 2023-at a kérdőjelek évének nevezte. A tömérdek kérdés közül a tisztázhatókra az előadók igyekeztek válaszolni.

Nagyon sok mindent újra kell tanulnunk

Ezt hangsúlyozta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a Portfolio Agrárium 2023 című konferenciáján, Kecskeméten.

Megkóstolná a nyomtatott tortát?

Egy kutatótcsoport olyan robotot tervezett, mely képes egy torta megsütésére, elkészítésére maximum hét összetevő felhasználásával. Ez jelenleg a legtöbb összetevő, melyeket kezelve egy robot képes ételt "nyomtatni".