0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Minden, amit a betakarító adapterekről tudni kell

Sokan azt mondják, a titok a részletekben rejlik. Az Optigép Kft. legnagyobb erőssége a napraforgó és kukorica betakarító adapterek gyártása, illetve fejlesztése, több világszintű szabadalommal rendelkeznek. Az európai kontinensen, de Észak–Amerikába vagy Kelet-Európába nagyon sok terméket szállítanak, értékesítenek.

youtube://v/6K8QTtvjCwk

„Folyamatos fejlesztő munka zajlik nálunk, fejlesztjük a gyártási kapacitásunkat, a technológiánkat is”- avat be a munkastílusba Patkás János, a cég ügyvezetője.

Adaptereik kompatibilisek szinte az összes kombájngyártó gépeivel, egy-két egyedi eszköz kivételével, ugyanakkor arról is híresek, hogy flexibilis a cég, igyekszik mindent megoldani. Amint megjelenik egy új kombájn, már tervezik is hozzá a csatlakozásokat. Elmondható, esetükben valóban nem csak gyártó, hanem igazi fejlesztő cégről is van szó.


„Több új terméket szeretnénk az elkövetkezendő években bevezetni”- vázolja terveiket a szakember hozzátéve, ezek csak egy részéről tehet említést. Azt viszont elárulta,

a vevőigényekhez igazodva új típusú napraforgó adaptereket fejlesztenek. Ezen a területen, nem túlzás, Európában piacvezetők, most a sorfüggetlen adapterek irányába tartanak.

Jellemzően soros adaptereket gyártanak, melyeknél jóval alacsonyabb a szemveszteség. Ugyanakkor vannak olyan piacok, ahol többfajta sortávval dolgoznak, illetve hagyománya van a sorfüggetlen adaptereknek. Hiába jobbak a soros adapterek betakarítási tulajdonságai, nehéz erről a vevőket meggyőzni, így elébe mennek az igényeknek, és megteremtik a választás lehetőségét.

A környező európai országokban, a keleti piacokon is jelen vannak, orosz, ukrán, kazah, moldáv felhasználók vásárolják az adaptereiket, Észak-Amerikában, az USA-ban, illetve Kanadában értékesítenek nagyobb mennyiségű gépet.

Fontos szempont az alkatrész ellátás és a szerviz. Mivel sok piacon vannak jelen, ezért a szervizt a távolabbi helyeken nem a cég látja el, hanem az ottani viszonteladóikkal egyeztek meg, hogy ők készletezik az alkatrészeket, illetve biztosítják a háttérszolgáltatást.

„Mi kigondolunk valamit, azt a gyakorlatban a gazdák tesztelik, ők tudnak a tapasztalataik alapján fejlesztési javaslatokat adni”- magyarázta Patkás János, ezekre a visszajelzésekre alapozzák a fejlesztéseiket. A szakember hozzátette, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy már fiatal korban találkozzanak a leendő mérnökökkel, és ki tudják válogatni azokat a kollégákat, akikre a későbbiekben tudnak számítani.

Az Optigép palettáján találunk néhány kiegészítő terméket, de igazából a 99 százalékban napraforgó és kukorica betakarító adapterekkel foglalkoznak. Természetesen gyártanak adapterszállító kocsikat, melyek kapcsolódnak az adapterekhez, illetve van még egy speciális termékük, ez az OptiRak-150/M szemestermény felszedő- és rakodógép.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu