0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

Lisztkukac fine dining, avagy hogyan szeressük meg a tyúkokat

Hogy leküzdje a tyúkoktól való félelmét, Bányavölgyi Donáta ellátogatott Piliscsévre, ahol Molnár Miléna modell, influenszer és híres-neves tyúkja, Eta fogadta őt. A TikTokon komoly nézettséget összekapirgáló tollas „művésznő” igen barátságosan fogadta Donátát, az AgroTime adásának végére pedig szoros barátság köttetett közöttük.

youtube://v/o9d4Da90tRc

Molnár Milénához már-már kutyaként közeledik Eta – a modell elmondása szerint a tyúk annak is képzeli magát, sokszor lóg együtt a kutyákkal, akik mára falkatagnak fogadták őt.

Mikor Donáta bebocsátást nyert Eta rezidenciájára – bár meglepő, de –, igen kedvesen fogadta őt – valószínűleg a sok lisztkukacnak köszönhetően, ami Eta nagy kedvence. Itt kezdődött ismerkedésük, ami aztán simogatássá „fajult” – ha egyszer két nő megtalálja a szimpátiát…

A románc azonban itt még nem ért véget, Eta szokásos napi rutinjának eleget téve benyomult Milénáék házába, ahol egy hatalmas húsdarabot találva az egyik kutya táljában, kapva az alkalmon rárabolt, és kirohant vele az udvarra.

A hölgyek pedig utána, nem engedték az étek elfogyasztását, aminek nem fogyókúrás, sokkal inkább életveszély-megelőzési okai voltak, nehogy Eta megfulladjon a hatalmas húsdarabtól – a helyzet akár a magyar népmesék egyik záró jelente is lehetne…

Hogy Donáta még jobban belopja magát Eta szívébe, bevállalta a lisztkukaceleség megkóstolását, amit Miléna is kipróbált. A házigazda azzal buzdította a műsorvezetőt, hogy: „Gondoljunk arra, ez a steril körülmények között tenyésztett rovar a jövő fehérjeforrása” – majd azzal a lendületet mindketten bekapták (ha nem is a legyet [hál’ Istennek?…]) a fine dining módon tálalt szárított lisztkukacokat.

Milénához mindig is közel álltak az állatok, nagyszüleinek például tízezres tojótyúkállománya van – amit jelenleg unokatestvére vezet.

Szerinte a modellkedés mellé remekül passzol az állattartás, ezzel a városi életformát remekül össze tudja egyeztetni a vidéki életérzéssel, állattartással.

Dísztyúkjai jóltartott, vidám baromfik, amiknek szükségleteiről korábban főként az internetről tájékozódott, de szerinte idővel az ember rá is érez arra, mi kell kedvenceinek. Erre pedig Eta és Miléna kapcsolata a legjobb bizonyíték.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu