0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Gyertyánosi Gyöngyvirág Kulcsosház

Kaposvár határában, a 67-es út mentén fekvő, vízmosásokkal és dombokkal tagolt Gyertyánosi Parkerdő a városiak kedvelt kirándulóhelye. A távolabbról érkezőket pedig kényelmes szállás, a Gyöngyvirág Kulcsosház is várja.

A többségében hársak és gyertyánok alkotta színes erdő, a kulcsosház melletti horgásztó, a kijelölt túraútvonalak, erdei tornapálya, a Négy Testvér Forrás, a kis sziget filagóriával és a Rockenbauer Pál-emlékoszloppal sok élményt kínál a kirándulók számára.

A kulcsosház két különálló szobájában 4, illetve 3 fő, a pótágyakon további 5 fő szállhat meg, a vendégek kényelmét felszerelt konyha és étkező szolgálja.

A ház melletti két nyitott, fedett filagória alatt akár 40 fős csoportok is megpihenhetnek. Ezen kívül tűzrakó hely és kemence áll a vendégek rendelkezésére. A tágas erdei környezet a nagyobb létszámú társaságoknak is lehetőséget teremt a kikapcsolódásra.

A nyugodt természeti környezetben egy vagy több napot pihenni vágyó családoknak, baráti társaságoknak kiváló választás a kulcsosház.

Az udvaron közös főzéssel tehetik még emlékezetesebbé az együtt eltöltött időt.

Amíg a felnőttek pihennek vagy az étel elkészítésével foglalatoskodnak, az örökmozgó gyerekeket a játszótéren fészekhinta, csúszda, mérleghinta és mászóka várja. Az aktív kikapcsolódásra vágyók pedig több közelben haladó túraútvonalat is bejárhatnak.

A házat 2021-ben újította meg a SEFAG Zrt. a Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program támogatásával.

Bővebb tájékoztatás, ajánlatkérés:

e-mail: gyertyanos@sefag.hu, tel.: +36 82 505 170, web: www.somogyiturizmus.hu

Forrás: A Mi Erdőnk