0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Konferencia szarvasmarhatartóknak

Digitális evolúció címmel rendezett konferenciát a Cargill Takarmány Zrt., ahol a hazánkban bevezetés alatt álló Dairy Enteligen tejelőmarha-telepeken alkalmazható döntéstámogató rendszert mutatták be.

A cég eddig is a tejtermelő telepi munka több részterületére kínált már precíziós technológiákat, az Enteligen azonban egy mindezeket összefogó, az egész telep működéséről összegyűjtött adatok alapján megmutatjaa gyenge pontokat és rangsorolja is, mely területek javítása hozhat szinte azonnali hasznot, melyek a közepes és melyek a hosszabb távon jó befektetésnek bizonyuló javítandó termelési gyakorlatok, paraméterek.

A rendszer azért igazán hasznos, mert mindent az elmaradt, illetve megszerezhető haszon oldaláról közelít meg, legyen szó az elhullásról, a takarmány minőségéről, szaporodásbiológiáról vagy a telepi higiéniáról.

A termelő szempontjából az sem elhanyagolható, hogy nem csak a cég saját fejlesztésű rendszereiből képes adatokat átvenni, hanem valamennyi, a hazai telepi gyakorlatban előforduló nyilvántartási, illetve precíziós rendszerből.

Az ország minden szegletéből érkezett gazdálkodók – köztük olyanok, akik új istálló építésén és esetleg a robottechnológia bevezetésén gondolkodnak – az előadásokat követően a precíziós eszközök működését Mezőhegyesen, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság szarvasmarhatelepén a gyakorlatban is megtekintették.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu