0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Borok, ízek, élmények – az Egri Bor Ünnepe

Idén július 6. és 9. között rendezik meg az Egri Bor Ünnepét. Eger zöld szívében, az Érsekkertben a borvidék minden borásza ott lesz, aki számít a legjobb boraival, az éttermek séfjei pedig a borokhoz illő ételeket kreálnak erre az alkalomra.

Ebben az évben ismét 4 napos lesz a borünnep, amely így még több gasztronómiai élményt, ingyenes koncertet, kulturális és családi programot tartogat majd a látogatóknak. Az Egri borvidék legjobb borászai ismét sok-sok különleges nedűvel várják a vendégeket, a kitelepülő éttermek csúcsséfjei pedig egyedi ételkülönlegességekkel készülnek, ígéri Tarsoly József, az eseményt szervező Eger Város Hegyközsége irodavezetője.

A főszerep természetesen a boroké és a gasztronómiáé, több mint harminc pincészet vörös, fehér, rozé borait kóstolhatják meg a borrajongók, amelyekhez számos ételkülönlegesség társul.

De fesztivál nem létezhet zene és jó hangulat nélkül, ezért két színpadon 25 zenekar és egyéb formáció koncertje és bemutatóját nézheti meg a közönség.  Idén már a 12. alkalommal kerül sor a Szepesi György Bárzenész Találkozóra, ahol a sztárvendégek Bódi Magdi, Nyári Alíz, Oláh Gergő, Vastag Tamás, valamint a  GondaMusic Band lesznek.

Az Egri Bor Ünnepe a korábbi Bikavér Ünnep utódja és több olyan programot is megrendeznek, amelyek a korábbi években nagy népszerűségnek örvendtek, ilyen például a  Hoffer traktor indítás, amelyet a fesztivál minden napján megtartanak.  Szombaton pedig a traktorok és a veterán járművek színes felvonulásán vehetnek részt az érdeklődők Eger belvárosában.

Idén is kihirdetik, hogy a bírálók szerint melyek voltak a borünnep legjobb borai. Vasárnap délelőtt pedig a hagyományokhoz híven a Szt. Donát Ünnepségre kerül sor,

amelynek keretében  Szt. Donát szobránál az Egri Fertálymesterek részvételével kérik a borvidék védőszentjének közbenjárását a jó termésért.  

Az alkotni vágyó gyerekeket pedig a Szöszmötölő kreatív foglalkozásán várják a szervezők.

Az Egri Bor Ünnepe továbbra is a családok, a rég nem látott ismerősök, barátok találkozóhelye. Az ünnep, amelyet az egri bornak, a borvidék szőlészeinek és borászainak szentelünk, mindannyiunk ünnepe is. A bor, a remek környezet, a koncertek remek lehetőség,  hogy felszabadultan, a hétköznapi gondoktól egy kicsit távol, a családdal, barátokkal, rég nem látott ismerősökkel újra átéljük az együttlét, a viszontlátás és a lelki közelség pótolhatatlan, egész életre szóló élményét – emelte ki Tarsoly József.  Megjegyezte, hogy az ilyenfajta hétköznapi csodákhoz szeretnének hozzájárulni idén is Az Egri Bor Ünnepével és persze ahhoz, hogy az egri és környékbeli borászok kincse minden évben egyre több hazai és külföldi fogyasztóhoz juthasson el.

 

A fesztivál és a koncertek ingyenesen látogathatók. A részletes programról pedig ITT lehet tájékozódni.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu