0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Július második hetétől kizárólag magyar dinnye érkezik a PENNY üzletekben

Néhány hete már találkozhatunk az üzletekben a nyár slágergyümölcsével, a dinnyével, az igazi szezon pedig még csak most kezdődik. A magyar dinnye eddig is elérhető volt a PENNY kínálatában, azonban a vállalat azt tűzte ki célul, hogy a szezon indulásakor már kizárólag hazai termelőktől származó dinnyét kínáljon vásárlóinak. Ezért július második hetétől csak magyar gyümölcs érkezik az áruházlánc egységeibe.

A PENNY 2020-ban elkezdett nagyszabású megújulási stratégiájának egyik kiemelt pillére, hogy folyamatosan növelje a hazai termékek arányát termékkínálatában. Ennek köszönhetően

a kiskereskedelmi lánc magyarországi üzleteiben elérhető mintegy 2500 árucikkek kétharmadát ma már magyar beszállítók biztosítják.

A hazai termelők 2022-ben több mint 3 millió kilogramm magyar dinnyét szállítottak be a PENNY raktáraiba, és a vállalat idén is legalább ekkora mennyiség értékesítését tervez.

„Közel három évtizede Magyarországon jelenlévő, felelős vállalatként szívügyünk a magyar származású élelmiszerek forgalmazása. Egyik kiemelt célunk, hogy az évek alatt sikeresen kiépített erős és kiváló, nagyrészt hazai termelőkből álló beszállítói kört fenntartsuk és tovább bővítsük. A dinnyeszezon pedig tökéletes alkalom a szállítóinkkal fenntartott jó kapcsolat tovább építésére, valamint arra, hogy

a vásárlók számára kiváló minőségű, magyar származású árucikkeket tudjunk kínálni, mindezt a jól megszokott, pénztárcabarát árakon”

– mondta Kazatsay Eszter, a PENNY magyarországi kommunikációs vezetője.

Az utolsó import szállítmány július első hetében érkezik, amely várhatóan néhány nap alatt elfogy az boltokból. Így ezután már kizárólag magyar gazdaságokból kerül a vásárlók asztalára mindenki kedvenc, hűsítő nyári gyümölcse.

Forrás: sajtóközlemény