Az autógyárak különböző módokat keresnek arra, hogy zöldebbé váljanak. Mindenáron igyekeznek csökkenteni a szén-dioxid és egyéb szennyezőanyag kibocsátást. A Toyota azonban megtalálta a saját útját ennek eléréséhez.
Az autógyártók jelenleg fordulóponthoz érkeztek, amikor a meghajtásról van szó. Az elektromos motorok bevezetése a modelljeikben arra késztette őket, hogy más területeken is zöldebbek legyenek. Ennek érdekében leggyakrabban megújuló energiaforrásokat használnak, vagy újrahasznosított anyagokat is beépítenek az autókba.
A Toyota természetesen nem állította le az autógyártást az üzemeiben, hanem úgy döntött, hogy a felesleges hőt és szén-dioxidot élelmiszer termelésre használja fel.
2022 áprilisában a vállalat egy kísérleti üvegházat állítottak fel a Kamigo-i üzemében, ahol szamócát termesztenek. Ebben az üzemben a vállalat egyébként motorokat gyárt a Toyota Crown és néhány Lexus modell számára. A paradicsomtermesztés viszont a Myochi részlegben folyik.
A Toyota erőfeszítéseinek köszönhetően meglehetősen lenyűgöző eredményt ért el. Az üzemben betakarított termésmennyiség másfélszer nagyobb, mint egy hasonló méretű, normál körülmények között termesztett növényé.

A Toyota nem csupán kuriózumként kezeli ezt a kísérletet. A vállalat szeretné felhasználni a szakértelmét, hogy megnézze, hogyan segíthet a gazdáknak hatékony mezőgazdasági rendszerek kiépítésében. Ez a speciálisan kialakított rendszer lehetővé teszi, hogy a termesztők bárhol és bármikor üvegházat hozzanak létre, maximalizálva a rendelkezésre álló területet.
Hogyan sikerült valójában ilyen jó termést betakarítani? A gyárból származó hő és a felesleges szén-dioxid felhasználása mellett fényforrásként a vállalat rózsaszín LED-eket is használ. A Toyota eltávolította belőlük a zöld színt, amely nem támogatja a fotoszintézist, és ezzel egy egyedi világítási színt értek el.