0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Titokzatos óriáskombájn

Alighanem a hannoveri Agritechnica kiállításra szánja a gyártója azt az óriáskombájnt, amelyet egyre több gazdálkodó szúr ki és fotóz le a szántóföldi próbaüzemek során.
A fotó illusztráció

Ahogy az agrarheute.com portál beszámolt róla,

már két éve keringnek a fotók a közösségi médiában egy XXL méretű kombájnról,

amit nyugat-európai szántóföldeken tesztelnek, és egyre több információ utal rá, hogy az Agritechnicára szánhatják a bemutatóját. A prototípusok álcázására szolgáló fedőfólia ellenére sejthető a gyártója, írják.

Már csak pár hét van a hannoveri Agritechnicáig, a mezőgépipar legfőbb európai kiállításáig. A kiállításon debütáló modelleket előtte szántóföldi körülmények között is ki kell próbálni, de közben azért szeretnék a gyártók nem lelőni a poént, vagyis nem akarják idő előtt hírét kelteni annak, hogy melyikük mivel készül. Az erre fogékony lesifotósok gazdáktól mindenesetre semmilyen álcázás nem véd meg tökéletesen, de persze szándékosan, marketingcéllal is „szivárogtatnak” a cégek, utal rá az agrarheute.com cikke. Az álcázó fedőfóliák ugyanis, amelyeknek az autógyártásban valóban van értelmük és elfedik a prototípus dizájnelemeit, a mezőgépiparban inkább csak feltűnéskeltésre jók, nem is mindig használnak ilyent a cégek, inkább régi modellek mintázatát festik a tesztelés alatt lévő prototípusokra, az kevésbé szúr szemet, fejti ki a cikk szerzője.

A Franciaországban, Dániában és Németországban is lencsevégre kapott óriáskombájn mögött mindenesetre a New Hollandot sejti mindenki.

Mint írják, feltűnő az ürítőcső mintegy 10,5 méteres hossza, illetve a mintegy 15 méter széles vágóasztal, amellyel repcebetakarítás közben videózták le.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: