0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 9.

Coop Rally, a minőségi magyar termékekért

Az esemény az egyik legfontosabb élelmiszeripari vállalati (B2B) szakmai partner találkozó. A hazai üzletlánc, a COOP Csoport immár 17. alkalommal szervezte meg ezt a seregszemlét.
Fotó: Török Gergely

Az idén az ország nyugati felében haladó szakmai program a szakmai szereplői a vevők érdekében folytatott termékfejlesztések és kereskedelmi innovációk fontosságára hívja fel a figyelmet. Kihívásokkal teli időszakon van túl a hazai kiskereskedelem és az élelmiszer-ellátás bázisát adók, olyan időszakon, amikor kulcsfontosságú a partnerek együttműködése és a közös gondolkodás. Ezt igyekszik megmutatni a Coop Rally is, amelynek a kereskedelmi csoport beszállító- és üzleti partnereiből, valamint a média képviselőiből álló mezőnye hat Nyugat-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és a COOP Csoport két tagvállalatának üzleteibe látogatnak el.

A résztvevők együttesen a hazai élelmiszer-kereskedelmi piacon évi mintegy 2200 milliárd forintot kitevő termékértékesítést, és a COOP Csoporttal együtt több mint 30 ezer munkavállalót képviselnek. Az élelmiszerellátásnak azonban csak egyik sarkalatos pontja az, hogy a beszállító partnerekkel való együttműködés révén a mostani gazdasági környezetben is megfelelő legyen a magyar lakosság, így a Coop üzleteibe naponta betérő egymillió vásárló ellátása. A mostani, kihívásokkal teli időszakban felértékelődik a bizalom szerepe a kereskedelem és a vásárlók között, ennek elnyeréséhez, megtartásához pedig szintén többre van szükség, mint a folyamatos áruellátás, illetve az eltérő fogyasztói rétegek számára megfelelő termékek biztosítása.

Kulcsfontosságúak a folyamatos termékfejlesztések, és az olyan kereskedelmi innovációk, melynek eredményeképpen a vásárlók modern, 21. századi körülmények között végezhetik bevásárlásaikat.

– mondta Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági elnöke.

A Coop Rally-n aktív résztvevőként Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára is részt vesz. Az állomáshelyeken tartott sajtótájékoztatók alkalmával felhívta a figyelmet arra, hogy a hazai élelmiszeripar támogatási rendszere korszerűsödik. A versenyképesség fokozása érdekében a legnagyobb cégek feladata az ágazat kisebb szereplőinek a felemelése, beszállítói programokkal és integrációval. A támogatási rendszer súlypontjait ennek megfelelően át fogják rendezni. Az élelmiszeripari szereplők több forrásra és komoly fordulatra számíthatnak az új támogatási rendszerben. A korábbi 468 milliárd forintos keret a most kezdődő új támogatási ciklustól 750 milliárd forintra emelkedik. Mint fogalmazott ebből a forrásból tudják majd támogatni a nemzeti élelmiszeripari bajnokokat is, hiszen ha vannak nagy magyar sikeres cégek, akkor azok magukkal tudják húzni a kisebb vállalkozásokat is, és így egyre több magyar termék jelenhet meg a polcokon.

Fotó: AM/Horváth Dorottya
A Coop Rally lehetőséget nyújt a magyar élelmiszeriparnak arra, hogy bemutassa a saját egyéni működését, teljesítményét, és lehetőséget biztosítson a gyártóknak arra, hogy egymással eszmét cseréljenek lazább körülmények között– jelentette ki az államtitkár.

Az esemény állomáshelyein tartott sajtótájékoztatók alkalmával mindig kiemelt hangsúly kapott az adott élelmiszeripari vállalat térségben betöltött szerepe. Az, hogy magyar alapanyagból, Magyarországon, magyar munkavállalókkal állítanak elő minőségi és biztonságos élelmiszert. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez menyire fontos hazánk számára.

Bemutatkozik a Törley Pezsgőpincészet

Fotó: AM/Horváth Dorottya

Az idei esemény elő kiinduló állomása a Törley Pezsgőpincészet volt. A Coop Rally csapatai megismerhették a 140 éves gyár történetét és termékeit. Természetesen a vezetés gépjárművezetés okán az alkoholmentes változatot, amely egy különleges technológiával készülő ital, ami borból készül, és vákuum technológia segítségével vonják ki belőle az alkoholt.

a Törley-nél az innováció az örökség része. Termékeik 100 %- ban magyarországi szőlőből készülnek. Közép Európában egyedülálló módon négyféle eljárással készítenek pezsgőket. Kínálatukban megtalálhatóak a karakteres tradicionális eljárással készült pezsgők, a stílusos transvasée-k, a könnyed tartályos pezsgők, valamint a mustból erjesztett asti jellegű illatos pezsgő. A kiváló minőség elismeréseként, a Törley Pezsgőt 2016-ban felvették a Hungarikumok közé.

– mondta Müller Kornél, a Törley Pezsgőpincészet ügyvezetője a rendezvény kezdő sajtótájékoztatóján.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: