0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 13.

Vörösbor folyó Portugáliában

Portugáliában valóságos boráradat alakult ki egy tartályrobbanás után. Egy egész úszómedencényi vörösbor hömpölygött az utcán.

Igazi katasztrófa a bor szerelmeseinek: a portugáliai Anadia városában több mint kétmillió liter vörösbor ömlött az utcákra a napokban. Egy pincében történt robbanás után kezdtek el szivárogni és folyni  a tartályok

Ezzel a bormennyiséggel egy olimpiai méretű úszómedencét is meg tudtak volna tölteni.

A kisváros lakói megdöbbenten figyelték, ahogyan a vörösbor-folyó hömpölyög végig az utcáikon, miután a Distilaria Levira üzem két tartálya hirtelen megadta magát. Az interneten közzétett videón látszik, ahogy a hatalmas mennyiségű vörös bor sebesen zúdul le egy meredek domboldalról.

A hatóságok azonnal cselekedtek, és megpróbálták megállítani a bort áradatot, mielőtt az a Certima folyóba ömlött volna. A tűzoltók elzárták a boros árvizet, és elterelték a folyótól. A szesz ehelyett egy közeli mezőre folyt.

A tűzoltók arról számoltak be, hogy egy, a szeszfőzde közelében lévő ház pincéjét elöntötte a bor, emiatt még környezetvédelmi riasztásra is sor került.

A Levira Distillery tulajdonosa bocsánatot kért az incidensért, és közölte, hogy helyreállítják az elöntött területet.

Teljes felelősséget vállalunk a termőföld megtisztításával és helyreállításával kapcsolatos költségekért, és azonnal felbérelünk szakembereket ennek elvégzésére – áll a cég közleményében.

Forrás: agrarheute.com