0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 18.

Szörpök a spájzból

Számos kistermelő mutatta be portékáit a 81. OMÉK-on, köztük a keszthelyi székhelyű Spájz Szörp is, akik termékeiket a nagyszüleiktől kapott családi receptúra és a mai modern technológia egyesülésével hozzák létre.
(Fotó: Csatlós Norbert)

A tíz éve működő családi vállalkozás idén új üzemegységgel bővült, aminek köszönhetően immár 500, egyebek közt fővárosi és Balaton környéki (kiskereskedelmi láncok, vendéglátóipari egységek), illetve külföldi partnereket szolgálnak ki a mintegy 16-féle ízű és különböző kiszerelésekben kapható termékeikkel. Repertoárjukban megtalálhatók a hagyományos ízesítésű szörpök, mint a bodza, az eper vagy a málna, de különleges ízvilágú termékek közül is válogathatnak az ínyencek, például uborkás vagy téli (karácsonyi) fűszeres szörpök is a termékpaletta részei.

Ezek mellett a teljesen cukormentes, cukorbetegek számára is fogyasztható levendulavirág- és gyömbérszörp is kapható náluk.
(Fotó: Csatlós Norbert)

Eddig kéthektáros saját ültevényeikről szerezték be az alapanyagokat, de az üzembővítés és a rendelések számának emelkedése miatt már helyi termelőktől is vásárolnak alapanyagot. Minden szörpük rendkívül magas gyümölcstartalommal bír, bontatlan állapotban egyéves termelői garanciát vállalnak termékeikért.

Kézműves termékeiket a nívós Great Taste Awards gasztronómiai versenyen is megmérettették, 2019-ben a Provence szörpünk, majd 2021-ben a Málnaszörp édesítőszerrel termékük is elismerést kapott.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu