0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 14.

Köszönet és Gratuláció

Október 23-a alkalmából, Nagy István agrárminiszter a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban kitüntetéseket adott át kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtók számára.
Fotó: Vermes Tibor

Az agrárminiszter beszédét azzal kezdte, hogy köszönetet mondott a díjazottaknak azért a jól elvégzett munkáért, amit nem könnyű időszakban végeztek el. Köszönet mondott mindazért az erőfeszítésért, amit a magyar mezőgazdaságban és élelmiszeriparban a dolgozók letettek az asztalra, és gratulációját fejezte ki azért az eredményért, amit a minden kor kihívásai közepette tudtak elérni.

„A szabadság az egyik legfontosabb értékünk, mert ha ez elvész, akkor elvész a nemzeti függetlenségünk és mi magunk is elveszünk”

– jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából megtartott kitüntetési átadási rendezvényen, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

A miniszter kitért arra is, a nemzeti ünnep méltó alkalom arra, hogy köszöntsük azokat, akik eredményeikkel, teljesítményükkel a magyarságot szolgálják, akik ugyanúgy, mint ’56 októberének hősei nem az egyéni érdeket, hanem a közösség előrébb jutását tartják szem előtt, ez vezérli munkájukat, cselekedeteiket.

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján a hősök előtt hajtunk fejet, azok előtt a fiatalok és idősebbek, fővárosiak és vidékiek, hivatali dolgozók, gyári munkások, egyetemisták vagy parasztgazdák előtt, akik valójában nem akartak hősök lenni, egyszerűen csak szabadságra vágytak és saját maguk akarták irányítani életüket. Kifejtette, mi magyarok ezer éve nem akarunk mást, mint félelem nélkül, szabadon élni, dolgozni és gyermeket nevelni egy olyan országban, amelyet saját természetünkhöz és saját törvényeinkhez igazítunk. Ahol nem mások mondják meg, mi a divatos eszme, mi a jó vagy mi a rossz. Ahol a saját nemzeti érdekeinket tarjuk szem előtt, kiállunk értékeink, hagyományaink mellett és ezért nem feddnek, büntetnek meg minket – tette hozzá. Emlékeztetett, 1956 egyik legnagyobb csodája és legfontosabb öröksége, hogy az minden magyar ember forradalma és szabadságharca volt, egy nemzet minden mást felülíró közös akarata.

A tárcavezető hangsúlyozta, elismeréssel tartozunk az agráriumban, vagy az agráriumért dolgozóknak is, akik tevékenységükkel magasabb célokat kitűzve, kitűnő érdemeket szereztek maguknak és közösségüknek.
Fotó: Vermes Tibor
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: