0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2023. november 28.

Az ENSZ pr-szakemberekkel küzd a klímaválság ellen

A klímaválság elleni harcról és a fennálló kommunikációs kihívások kezeléséről írt alá nyilatkozatot az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) a pr-ügynökségeket tömörítő globális szövetséggel.

A klímaválság elleni harcról és a fennálló kommunikációs kihívások kezeléséről írt alá nyilatkozatot az Egyesült Nemzetek Fejlesztési Programja (UNDP) a pr-ügynökségeket tömörítő globális szövetséggel, az International Communications Consultancy Organisationnel (ICCO) – közölte a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) az MTI-vel.

Hangsúlyozták, a partnerség létrehozása jelentős jelzés az UNDP-től arra, hogy a kreatív pr szakemberek készségeire és szakértelmére támaszkodva éghajlatváltozással kapcsolatos, hatékony üzeneteket juttasson el a közösségekhez világszerte.

A UNDP az Egyesült Nemzetek legnagyobb ügynöksége, amely 170 ország 6000 projektjével irányítja az éghajlatváltozás elleni küzdelmet.

Az ICCO az országos pr-szervezeteket tömörítő szövetség, 40 országban több mint 3000 ügynökség a tagja.

A tájékoztatás szerint a UNDP és az ICCO közötti partnerség keretein belül létrejön az éghajlatváltozást érintő kommunikációval foglalkozó munkacsoport (Climate Comms Taskforce – CCT), amelynek élén Chris Pratt, a PRCA (az Egyesült Királyság PR- és kommunikációs szövetsége) éghajlatvédelmi kommunikációs csoportjának tagja, és Boaz Paldi, a UNDP kreatív igazgatója áll.

A Magyar PR Szövetség (MPRSZ) az ICCO teljes jogú tagjaként részt vett az előkészítő beszélgetéseken, és szerepet fog kapni a kampányprogramok megvalósításában is

– írják a közleményben.

Sztaniszláv András, az MPRSZ elnöke a közleményben jelezte, a közeljövőben több olyan kampány is indul, amelyekben magyar szakemberek is részt vehetnek majd. A programmal leginkább nem a kreatív kampányokra, hanem a társadalmi narratíva megváltoztatására fókuszálnak, azért dolgoznak, hogy pozitív társadalmi és környezeti hatást érjenek el.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: