0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. február 22.

A Corteva megtartotta szezonnyitó konferenciáit Magyarországon

A vállalat idén ősszel három magyarországi helyszínen tartotta szezonnyitó konferenciasorozatát, ahol többek közt a 2024-es tavaszi vetőmag portfólióba érkező legújabb kukorica- és napraforgó hibridekről esett szó.

A Corteva Agriscience mezőgazdasági vállalat idén ősszel három magyarországi helyszínen – Siófokon, Lakiteleken és Debrecenben – tartotta szezonnyitó konferenciasorozatát, ahol

több mint 500 gazdálkodó kapott információt a vállalat 2024-es tavaszi vetőmag portfóliójába érkező legújabb kukorica- és napraforgó hibridekről, valamint növényvédelmi megoldásairól és a Corteva nemrég engedélyezett biostimuláns termékéről.

„Tudományos alapokra építő vállalatként a Corteva a gazdálkodók visszajelzéseire és tapasztalataira támaszkodik a tudományos munka lehetőségeinek kiaknázásához. Ez áll az őszi konferenciasorozatunk középpontjában, ahol a párbeszéd elősegítése mellett célunk, hogy a gazdálkodókat a lehető legtöbb információval lássuk el az innovációink kapcsán” – mondta Sergii Kharin, a Corteva magyarországi ügyvezető igazgatója. „Továbbra is fenntartható eszközökkel támogatjuk a magyar gazdákat, hozamuk növelése és termelékenységük javítása érdekében.”

A Corteva a következő magyarországi szezonra több kukorica hibriddel szélesíti kínálatát, melyek közül három hibrid az Optimum® AQUAmax® portfólióhoz tartozik (P9398 FAO 370, P9944 FAO 390 és P0450 FAO 490), kettő hibrid pedig a kiváló szárazságtűrő képességével érdemelte ki a piaci jelenlétét (P9960 FAO 410 és P0260 FAO 470). A P9413 (FAO 360) hibriddel a vállalat növelte kínálatának sokszínűségét, hiszen a P9413 cikloxidim toleráns kukorica, amely ezáltal a fenyércirokkal fertőzött területeken nyújt segítséget a gazdálkodóknak.

Ezek a termékek a száraz termesztési környezetben gazdálkodó termelők számára hasznosak lesznek, mint ahogy azt Magyarországon az elmúlt szezonban tapasztalni lehetett, nagyobb terméselőnyt és teljesítményt biztosítva a földeken.

A vállalat Pioneer® napraforgó portfóliója is számos új hibriddel bővül. A hazai termelők számára a 2024-es termesztési szezonban elérhetővé válnak a linolsavas Express®-toleráns P64LE185 és P64LE269 hibridek, amelyek már bizonyították kiváló alkalmazkodóképességüket a hazai időjárási és talajviszonyokhoz. A Pioneer® magas olajsavas napraforgó hibridek palettája két hibriddel – P64HE244 és P64HE188 – bővül, amelyek a Pioneer® magas olajsavas napraforgó portfóliójában elsőként Protector® Szádor minősítéssel rendelkeznek, amely a szádor által veszélyeztetett területeken is termésbiztonságot nyújt.

A rendezvényen a termelők megismerhették a Lumiposa® rovarirtó vetőmag-csávázási technológia előnyeit is, amelyet a fiatal növények védelmére fejlesztettek ki a kártevők széles skálájával szemben és a növényeket már korai fázisban megvédi a rovarok okozta károktól, így azok erőteljesebben nőnek a jobb terméshozam érdekében.

A Corteva 2022-2023-as magyarországi kísérletei szerint a Lumiposa®-val kezelt kukorica vetőmagok akár 3%-kal nagyobb tőállományt és akár 500 kg terméstöbbletet is mutathatnak.

A Corteva növényvédelmi portfóliójának újdonságai közé tartozik: a kukorica új gyomirtó szere, a Principal® Forte, amely korszerűbb összetételével és széfener tartalmával, rugalmasan kijuttatható posztemergens készítmény; a Rexade™ és a Genius™, amelyek kiemelkedően hatékonyak a kalászosok egyszikű gyomnövényei ellen; a Verben™ kalászos gombaölő szer, amely gázosodó hatással teljes értékű védelmet képes nyújtani pl. lisztharmat ellen; és a Queen™, amely kiváló hatékonyságot biztosít a kalászosok kulcsfontosságú gabonabetegségei ellen az újonnan kifejlesztett Inatreq™ hatóanyaggal.

A rendezvényen kiemelték a Corteva magyarországi biológiai portfóliójának első hírnökét, a BlueN® biostimulánst, amely a növényekkel szimbiózisban élő Methylobacterium symbioticum nitrogénmegkötő baktériumot tartalmaz. Ennek a terméknek a használata további nitrogénhez juttatja a növényt, amely beépül az aminosavakba. Minden szántóföldi kultúrában felhasználható.

A Corteva portfóliójával kapcsolatos további információk a 2024-es katalógusban érhetők el. Kérdés esetén a termelők felvehetik a kapcsolatot a vállalat területi képviselőivel.

Forrás: Corteva Agriscience

Magazin ajánló: