0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Izgalmas borkoktélok télire

Az Európa legszebb karácsonyi vásárai közt számontartott budapesti, Advent Bazilika vásáron mutatta be új borkoktéljait a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa. A BorkokTÉL - Keverd és kóstold! kampányt a kulturált borfogyasztás népszerűsítésére indították.
A négyféle különlegességet további három helyszínen ingyen kóstolhatják meg a látogatók: 2023. november 30-án Sopronban, december 8-án Debrecenben, december 14-én Keszthelyen a karácsonyi vásárok keretében rendezett bemutatókon.

 

Gulyás Andrea, Varga Máté és Schök Norbert a téli kampányt bemutató sajtótájékoztatón

A nyári Keverd és Kóstold! kampány után újabb négy, télire hangolt italt készített Schök Norbert bártender. Kettő a forralt bort gondolja újra, gyümölcsös vörösbor, illetve élénk fehérbor alapon. A borok gyümölcsösségét cseresznye-, illetve almalével egészítette ki és a hagyományos forraltbor-fűszerek mellé felsorakoztatta a tonkababot, a fehérbor-alapú forralt bornál pedig gyömbért, kardamomot, koriandert, csillagánizst és mézet használt. A Cherry Christmas és a Winter White forralt borok készítésénél arra hívta fel a figyelmet, hogy nem kell felforralni az italt, hanem 70-80 °C-on a legjobb összeérlelni az ízeket, és rummal vagy ginnel lehet erősíteni.

Igazi különlegesség a Redspresso, ami nagyon egyszerűen elkészíthető élénkítő ital. Mindössze gyümölcsös vörösbor, kávé és málnaszörp alkotja, és ellenállhatatlanul finom, különösen ajánlható a kávé szerelmeseinek.

Pezsgőből bodzaszörppel, kókuszvízzel és pár csepp csillámló ételfestékkel készíthetünk különleges megjelenésű ünnepi italt, amit Starry Night névre kereszteltek.

Minden recept elérhető a magyarborod.hu vagy a és a Borkoktél-Keverd és Kóstold közösségi média oldalakon.

A legfiatalabb potenciális borfogyasztók figyelmét nagyon gyorsan kell megragadni, élményekkel, meghökkentő termékmegjelenéssel,

tudtuk meg Gulyás Andreától, a HNT kommunikációért felelős igazgatójától. Az Y és Z generáció tagjai három másodpercet töltenek csak egy termék kiválasztásával. Úgy lehet felkelteni az érdeklődésüket a minőségi borfogyasztás iránt, ha könnyen érthető minőségi borokat, és az ezekből készült vagy otthon készíthető boralapú italokat, koktélokat kínálunk nekik. A nyári kampány után több borászat is felvette kínálatába a boralapú koktélokat.

Varga Máté, a HNT szakmaközi ügyekért felelős alelnöke kérdésünkre segített eligazodni a koktélok alapjának szánt borok közt.

Ezeket nem a nagy, testes, érlelt vörösborok közt kell keresni, úgyhogy először is az évjáratot nézzük meg, és fiatal tételt válasszunk, javasolta. A fajták közül a Kékfrankos, a Merlot, a Pinot noir, a Kadarka az, amelyikből nagyobb eséllyel készítenek könnyebb, gyümölcsös vörösbort.

Gyakorlottabb fogyasztók a borvidékek közt is válogathatnak vagy összehasonlíthatják a különböző termőhelyekről származó borokat.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: