A nyári Keverd és Kóstold! kampány után újabb négy, télire hangolt italt készített Schök Norbert bártender. Kettő a forralt bort gondolja újra, gyümölcsös vörösbor, illetve élénk fehérbor alapon. A borok gyümölcsösségét cseresznye-, illetve almalével egészítette ki és a hagyományos forraltbor-fűszerek mellé felsorakoztatta a tonkababot, a fehérbor-alapú forralt bornál pedig gyömbért, kardamomot, koriandert, csillagánizst és mézet használt. A Cherry Christmas és a Winter White forralt borok készítésénél arra hívta fel a figyelmet, hogy nem kell felforralni az italt, hanem 70-80 °C-on a legjobb összeérlelni az ízeket, és rummal vagy ginnel lehet erősíteni.
Igazi különlegesség a Redspresso, ami nagyon egyszerűen elkészíthető élénkítő ital. Mindössze gyümölcsös vörösbor, kávé és málnaszörp alkotja, és ellenállhatatlanul finom, különösen ajánlható a kávé szerelmeseinek.
Pezsgőből bodzaszörppel, kókuszvízzel és pár csepp csillámló ételfestékkel készíthetünk különleges megjelenésű ünnepi italt, amit Starry Night névre kereszteltek.
Minden recept elérhető a magyarborod.hu vagy a és a Borkoktél-Keverd és Kóstold közösségi média oldalakon.
tudtuk meg Gulyás Andreától, a HNT kommunikációért felelős igazgatójától. Az Y és Z generáció tagjai három másodpercet töltenek csak egy termék kiválasztásával. Úgy lehet felkelteni az érdeklődésüket a minőségi borfogyasztás iránt, ha könnyen érthető minőségi borokat, és az ezekből készült vagy otthon készíthető boralapú italokat, koktélokat kínálunk nekik. A nyári kampány után több borászat is felvette kínálatába a boralapú koktélokat.
Varga Máté, a HNT szakmaközi ügyekért felelős alelnöke kérdésünkre segített eligazodni a koktélok alapjának szánt borok közt.
Gyakorlottabb fogyasztók a borvidékek közt is válogathatnak vagy összehasonlíthatják a különböző termőhelyekről származó borokat.