0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 9.

2023-as európai betakarítási előzetes jelentés

Az Alltech éves európai betakarítási elemzésének előzetese friss információkat nyújt a kontinens mikotoxin-szennyezettségéről, ezáltal segítve a takarmánygyártókat és állattenyésztőket.

Ezzel a tudással felvértezve az iparági szakemberek hatékony döntéseket tudnak hozni a mikotoxin-ellenőrzési protokolljuk során a következő takarmányozási időszakban.
Az Alltech előzetes jelentése korai betekintést nyújt a mikotoxin helyzetbe az idei európai betakarítási elemzés félidejében.

Főbb megállapítások:

  • Az általános kockázati szint a közepestől magasig terjed. Ez nagyobb kockázatot jelent, mint amit a legutóbbi betakarítási elemzések során az évnek ebben az időszakában láthattunk.
  • A szezon eleji szárazság, majd a késői esőzések komoly kihívások elé állították a növénytermesztőket.
  • Az emerging mikotoxinok a legelterjedtebbek, de a B típusú trichotecének, mint például a deoxinivalenol jelentik a legnagyobb kockázatot a szemes gabonában.
  • A Penicillium mikotoxinok széles körben elterjedtek a takarmányokban, és ezek jelentik a legnagyobb kockázatot az összetevőkben.
  • Egyes országokban, például Magyarországon, Szerbiában és Romániában, a tesztek magas fumonizin szintet mutattak ki a kukoricamintákban, akár 3000 ppb-t is.

Az Alltech részletes jelentése hamarosan elérhető lesz, melynek eredményeiről hírportálunk is beszámol.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/Alltech