0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. június 19.

Új német élelmiszervédjegy tanúsítja a hazai származást

Új élelmiszervédjegyet vezetnek be Németországban januártól, hogy mindenki messziről meg tudja különböztetni a hazai termékeket; az öt legnagyobb áruházlánc egységesen állt be a kezdeményezés mögé – szemlézte a FruitVeB a konsider.ch cikkét.

Az írás utal az ötlet eredetére, miszerint a német gazdaság fokozatos stabilizálódása és az infláció mérséklődése ellenére a lakosság még láthatóan nem áll készen a karácsony előtti nagy kiköltekezésre – a HDE fogyasztási barométere szerint legalábbis novemberben inkább a megtakarítási kedv növekedett, mint a zöldség-gyümölcs fogyasztás,

pedig a kiskereskedők akciók tömegével próbálják bevonzani a vásárlókat a boltokba.

A Fruchthandel Magazin vezércikke a német piac dinamikájával foglalkozik, a szerző nagyon bízik benne, hogy kedvező fordulatot jelent a kizárólag 100%-ban német gyümölcs- és zöldségfélékre, hús- és tejkészítményekre, valamint tojásra vonatkozó önkéntes védjegy („Gutes aus deutscher Landwirtschaft”, finomság a német mezőgazdaságból) bevezetése, olvastuk a FruitVeB nemzetközi sajtószemléjében.

A német gyümölcsöket és zöldségeket 2024-től lehet majd ezzel a márkával jelölni, célja pedig, hogy első ránézésre látsszon a pultokon, melyik áru származik Németországból. A kezdeményezés az iparban már 130 éve bevezetett „Made in Germany” jelölés agrárváltozata.

Már csak azért is biztató a 2024 januárjára tervezett indítás, mert az öt legnagyobb német kiskereskedelmi lánc (Aldi Nord és Aldi Süd, Edeka, Kaufland, Lidl és a Rewe csoport) összefogott, és egységesen állt be a kezdeményezés mögé.

Hiába azonban a nagy összefogás és a profi marketing, a siker főleg a fogyasztók részvételétől függ. Egy jól megtervezett marketingkampány elengedhetetlen ahhoz, hogy az új eredetmárka és az általa képviselt értékek ismertségét növelni lehessen.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu