0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. október 13.

Mandula, áfonya és kardamom – a bejgliben?!

Idén negyedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Ipartestület az Év Bejglije versenyt, melyre cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek nevezhettek „Hagyományos diós”, „Hagyományos mákos” és „Ínyenc” kategóriában.

Ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében. A három kategóriában idén több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri. Az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek.

Idén sláger volt a kókusz, a mandula és a mogyoró, kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a vörösáfonya, de előfordult gyömbér, málna, birsalma, füge, körte, tonkabab, sütőtök, birspálinka, „vilmoskörte vodka” és vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.

Most pedig következzenek az idei nyertesek.

Hagyományos diós kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Lengyel Gabriella – Édes Szelet cukrászda, Budapest
  • Ezüstérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest
  • Bronzérmes: Kara József Zoltánné – Erika Cukrászda, Kesztölc

Hagyományos mákos kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Simon Andrea – Desszert Center, Gyomaendrőd
  • Ezüstérmes: Fazekasné Both Anikó – Both Cukrászda, Tolna
  • Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Ínyenc kategóriában:

  • Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Adventi pirkadat – Millei Renátó, Dinasztia Cukrászda, Siófok
  • Ezüstérmes: Kelet Kincse – Dezső Erika és Magyar Éva, Gerő Cukrászda, Nagykanizsa
  • Bronzérmes: Földimogyorós füge – Borongics Anett, Süti Butik, Nagykanizsa

A különböző kategóriákban is dobogós, legmagasabb összpontszámot elérő versenyzőnek járó Auguszt Elemér különdíj nyertese: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest

Az Év Ínyenc Bejglije, az Adventi pirkadat egy hagyományos bejgli tésztával és kardamommal fűszerezett aszalt vörösáfonyás – mandulapralinés töltelékkel készült bejgli különlegesség.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: