Ennek a megmérettetésnek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a kiváló alapanyagokból készült ünnepi süteményekre, és népszerűsítse a kézműves bejglit az igazi minőséget kereső fogyasztók körében. A három kategóriában idén több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri. Az ínyenc kategóriában több különleges ízkombinációval neveztek a kreatív szakemberek.
Idén sláger volt a kókusz, a mandula és a mogyoró, kedvelt volt a marcipán, a pisztácia, a gesztenye, a vörösáfonya, de előfordult gyömbér, málna, birsalma, füge, körte, tonkabab, sütőtök, birspálinka, „vilmoskörte vodka” és vörösbor is a felhasznált alapanyagok között.
Most pedig következzenek az idei nyertesek.
Hagyományos diós kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Diós Bejglije díj nyertese: Lengyel Gabriella – Édes Szelet cukrászda, Budapest
- Ezüstérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest
- Bronzérmes: Kara József Zoltánné – Erika Cukrászda, Kesztölc
Hagyományos mákos kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Mákos Bejglije díj nyertese: Simon Andrea – Desszert Center, Gyomaendrőd
- – Ezüstérmes: Fazekasné Both Anikó – Both Cukrászda, Tolna
- – Bronzérmes: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest
Ínyenc kategóriában:
- Aranyérmes, az Év Ínyenc Bejglije díj nyertese: Adventi pirkadat – Millei Renátó, Dinasztia Cukrászda, Siófok
- Ezüstérmes: Kelet Kincse – Dezső Erika és Magyar Éva, Gerő Cukrászda, Nagykanizsa
- Bronzérmes: Földimogyorós füge – Borongics Anett, Süti Butik, Nagykanizsa
A különböző kategóriákban is dobogós, legmagasabb összpontszámot elérő versenyzőnek járó Auguszt Elemér különdíj nyertese: Kiss Károlyné – Major Cukrászda, Budapest
Az Év Ínyenc Bejglije, az Adventi pirkadat egy hagyományos bejgli tésztával és kardamommal fűszerezett aszalt vörösáfonyás – mandulapralinés töltelékkel készült bejgli különlegesség.