0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. május 23.

Virágzik a luxus ásványvizek piaca

Kristálytiszta, egyedi összetételű és eredetű és kozmikusan drága. Mi az? Ez a luxus ásványvíz.

Manapság már nem csak az ékszerek, a dizájner ruhák és bútorok, különleges ínyencségek tartoznak  a luxus kategóriába, a sor a luxus ásványvizekkel is bővült.

Mik is pontosan a luxus ásványvizek?

Ezek például Hawaii vulkanikus sziklákból feltörő forrásokból vagy a Himalája nehezen megközelíthető zugaiból származó ásványvizek. De ebbe a kategóriába tartoznak a  skandináviai forrásokból és sarkvidéki gleccserek felolvasztásából nyert vizek, vagy a Föld túlsó oldaláról gyűjtött forrás és esővizek.

Fontos az extravagáns csomagolás. Fotó: Freepik/illusztrácó

A víztermelők és palackozók hangsúlyozzák, hogy ezek a nehezen megközelíthető helyekről származó vizek kristálytiszták és összetételüknél fogva a legjobb a szervezetünknek, valamint arról az egyedi összetételről és ízről beszélnek, amelyet a víz a származási helyének köszönhet. Egyszóval, azok a helyek, ahonnan ezek az úgynevezett luxusvizek származnak, sok szempontból különlegesek és egyediek.

És az sem mindegy, mibe töltik ezeket a vizeket. Természetesen nem PET-palackba. A gyártók általában formatervezett, egyedi kivitelű, olykor extravagáns  üvegeket használnak, és szédítő árakat kérnek érte, egy palack  ilyen luxusvíz több tíz, vagy akár több száz dollárba is kerülhet.
Kristálytiszta víznek kristályokkal kirakott palack dukál

A Bling H2O-t például Swarovski kristályokkal díszített palackba töltik, amihez Magyarországon is hozzá juthatunk közel 65 ezer forintért. Az amerikai cég arra a marketing elméletre alapoz, miszerint sokat elárul egy személyről az általa fogyasztott palackozott víz és Hollywoodban a sztárok palackozott vize az előadásuk része. Ennek megfelelően „tálalják” az ásványvizet, ami például olyan eseményeken, mint az Emmy gála, vagy az MTV díjátadó partija is frissítőül szolgál.

A Nevas Water Cuvée-t finom szénsavval dúsítják Németországban, és fekete pezsgősüvegbe töltik, hogy kihangsúlyozzák a luxus érzését, közel 17 ezer forintért érhető el. A szlovén ROI prémium forrásvíz fél literes palackjáért több mint 15 ezer forintot kérnek. A magnéziumban gazdag vizet egy több mint 8000 éves forrásból nyerik, és a helyi legendák szerint több csodálatos gyógyulás köthető  a fogyasztásához.

A szerényebb kivitelű üvegpalackokba töltött prémium ásványvizek ára 3000 és 10 000 Ft között mozog.

Egyes  víztermelők és palackozók megtalálták a prémium ásványvizek speciális piaci rését, ráéreztek erre az igényre, és örömmel elégítik ki a különlegesre, az egyedire vágyók kívánságát, és a világ távoli részeiről származó úgynevezett luxus ásványvizek ipara virágzik.

A víz egyre szűkösebb erőforrás, és emberek milliói nem jutnak tiszta vízhez, ezért egyre több olyan vállalat van, amelyik a lehető legnagyobb szeletet akarja biztosítani magának ebből a tortából, vagyis az ivóvíz-kitermelő iparágból.

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: