0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 14.

Pálinkahamisítókra csapott le a NAV, több tízezer liternyi italt foglaltak le

Több mint huszonötezer liter illegálisan előállított pálinkát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei családi vállalkozás ingatlanaiban - közölte a hatóság sajtóreferense az MTI-vel.
Illusztráció
Fotó: mmg archív

Simon Béla közleményében azt írta, a nyomozók bűnügyi információkra alapozva ellenőrizték a helyi szeszfőzde üzemeltetőjének és családtagjainak ingatlanait.

A melléképületek betonpadozatai alá rejtve több ezer literes tartályokban, illetve egy udvarban parkoló autóban, különböző űrméretű műanyag flakonokban bukkantak rá a 150 millió forint értékű szeszre.

A NAV munkatársai megállapították, hogy az ismeretlen összetételű, illegális úton előállított többféle röviditalt mesterséges pálinkaaromákkal ízesítették, a keverékek alkoholtartalma ötven százalék volt – ismertette a sajtóreferens.

Simon Béla megjegyezte, a rejtekhelyül szolgáló épületek közül volt, amely legálisan pálinkafőzdeként üzemelt, más vállalkozás viszont hivatalosan kutyapanzióként működött.

Utóbbi ingatlan mellékhelyiségeiben száz gramm marihuánát is találtak a pénzügyőrök, akik a kábítószer birtoklása miatt értesítették a rendőrséget.

A nyomozók a családfőt előállították, jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indítottak ellene eljárást.

Forrás: MTI

Magazin ajánló: