0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. július 18.

A Vadászkamara nem javasol vadászjegy-áremelést

Egy tavaly decemberben elfogadott törvényjavaslat értelmében a jövőben nem miniszteri rendelet, hanem a Vadászkamara (OMVK) állapítja meg a következő vadászati évre a vadászjegy és a külföldiek számára kiállított vadászati engedély díját.
Forrás: OMVK

A jogszabály-módosítás szerint az OMVK az agrárminiszterrel való előzetes egyeztetést követően, minden év december 31-ig megállapítja és a honlapján közzéteszi a következő vadászati évre vonatkozó vadászjegy kiváltásának, érvényesítésének, illetve a külföldiek vadászati engedélye kiállításának ellentételezéséért fizetendő díj mértékét.

Ennek megállapítása során a vadászati évet megelőző év júliusára irányadó, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által közzétett fogyasztói árindexet kell figyelembe venni. Ez az érték 17,6%-on volt, ami a vadászjegyeknél 4.400 forintos drágulást eredményezne.

Amennyiben a törvénymódosítás elfogadásra kerül, abban az esetben a Vadászkamara azzal a javaslattal keresi fel az agrárminisztert, hogy a vadászjegyek ára ne emelkedjen a következő vadászati évre, míg a vadászati engedélyek a törvényben meghatározott inflációs értékek szerint emelkedjenek, ezer forintos lefelé kerekítéssel.

Ezek alapján a Vadászkamara továbbra is 25.000 Ft-os vadászjegy, míg 35.000 Ft-os havi és 235.000 Ft-os éves vadászati engedély díjra tesz javaslatot az Agrárminisztérium számára.
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Magazin ajánló: